perjantai 15. tammikuuta 2016

Donburi

Donburi on japanilainen kulhoruoka, joka perinteisesti koostuu riisistä, kasviksista ja lihasta tai kalasta. Tämä Glorian Ruoka ja Viini -lehden donburi tehdään ohrasta ja höysteenä on lohta ja soijapapuja. Tein ohjeesta sekä lohen että soijapavut (tosin puolikkaina annoksina), mutta halutessasi voit tietysti tehdä vain toisen. Herkullista ja täyttävää.

Donburi (4 annosta)
400g ruodotonta ja nahatonta lohifilettä
3,5 dl soijapapuja (pakaste)

Marinadi lohelle ja pavuille
2 tl inkivääriä raasteena
3/4 dl soijakastiketta
1 rkl riisiviiniteikkaa
1 rkl vettä
2 tl seesamiöljyä

Sushiohra
2,5 dl esikypsytettyjä ohrasuurimoita
1l vettä

Etikkakastike
1/2 dl riisiviinietikkaa
3 rkl sokeria
1 tl suolaa

Lisäksi
2 avokadoa
2 verigreippiä
2 kevätsipulia varsineen
3 dl salaattipinaattia


-Sekoita marinadin ainekset yhteen.
- Jos teet annokset lohesta paahda lohen pinta kaasupolttimella tai kuumalla pannulla. Lohen ei ole tarkoitus lypsyä vaan saada paahteinen pinta. Leikkaa 1cm viipaleiksi ja upota puoleen marinadista. Nosta kylmään maustumaan noin tunniksi.
- Jos taas käytät soijapapuja kaada ne jäisinä kiehuvaan veteen ja keitä 2-3 minuuttia. Jäähdytä siivilässä kylmän veden alla ja sekoita niihin puolet marinadista. Laita kylmään maustumaan.
-Kiehauta etikkakastikkeen ainekset pienessä kattilassa ja siirrä syrjään jäähtymään.
- Keitä ohra miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia välillä sekoittaen.
- Valuta kypsä ohra huolellisesti siivilässä, siirrä takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon etikkakastike. 
- Kuori greipit ja leikkaa niistä kalvottomia lohkoja. Leikkaa avokado kuutioiksi. Viipaloi sipuli ja pese ja kuivaa pinaatti.
- Jaa haalea ohra kulhoihin ja annostele päälle lohta, papuja, avokadoa, greipinlohkoja, sipuli ja pinaatti. Valuta päälle vähän etikkakastiketta.

Huomioita
- En löytänyt kevätsipulia, joten käytin sitten purjoa.
- Alkuperäisessä ohjeessa oli myös siitakesieniä ja seesaminsiemeniä, mutta ne jäivät tästä versiosta pois.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti