keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Kurpitsapikkelssi

Tai oikeammin ehkä "Kurpitsasäilyke", sillä niin siinä pussin kyljessä luki. Tein siis pikkelssin pari vuotta sitten ostamastani valmiista maustepussista ja Suuresta Kurpitsasta. Tietoa siitä mitä kyseinen sekoitus sisältää löytyy täältä. Maustepussin sisältö kattilaan, mukaan 4dl vettä ja 1dl etikkaa sekä noin 1dl sokeria. Kiehautetaan ja lisätään kuutioitu kurpitsa (hieman alle 1kg laitoin kuutioita), keitellään kunnes kurpitsapalat muuttuvat hieman läpikuultaviksi ja sitten vain purkitetaan. Seuraavalla kerralla saatan tehdä oman mausteseoksen, mutta nyt en vaivautunut kuluttamaan siihen aikaa kun moinen pussi kaapista löytyi. Tuommoisella olen aikaisemminkin tehnyt ja ihan hyvää siitä tuli.

2 kommenttia:

  1. Kurpitsapikkelsiin voi kuulemma käyttää myös esim. sitruunaa ja hunajaa... Ensi vuonna kokeiluun?

    VastaaPoista
  2. Pitää varmaan kokeilla. Jos vaan muistaa, viitsii ja jaksaa pikkelssiä ensi syksynä tehdä...

    VastaaPoista