lauantai 7. tammikuuta 2012

Muffinssikori (eli gluteeniton suklaatäytekakku)

Tämän kakun idea lähti ehdotuksesta tehdä kakun sijaan kasa muffinsseja. Pelkkien muffinssien sijaan tein korin ja sinne niitä muffinsseja. Simppeli gluteeniton kakkupohja, täytteenä omenahilloa ja suklaakermatäytettä. Kuorrutteena suklaakermavaahtoa ja päällä sitten ne vaniljakermalla kuorrutetut hillomuffinssit. Muffinsseihin käytin tätä ohjetta, mutta ilman mustikoita. Tein muffinssit pieniin vuokiin ja lisäsin jokaiseen pienen lusikallisen mustaherukkahilloa.

Gluteeniton kakkupohja
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl gluteenitonta jaohoseosta (Sunnuntai)
1/2 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
- Vaahdota munat ja sokeri.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan.
- Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 175 asteessa noin 15min.

Suklaatäyte

2 dl kermaa
120g suklaata
100g tuorejuustoa
- Sulata suklaa.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto ja suklaa.

Suklaakermavaahto
2 dl kermaa
100g tummaa suklaata (korkea kaakaopitoisuus, esim 70%)
2 dl kermaa
- Sulata suklaa kattilassa kerman kanssa (2dl). Sekoita sulatuksen aikana ja lopeta keittäminen kun suklaa on kokonaan sulanut. Kaada seos vatkauskulhoon ja anna jäähtyä. Nosta seos jääkaappiin ja jätä odottamaan mielellään seuraavaan päivään että seos todella on kylmää.
- Lisää kermaa suklaaseokseen vähitellen samalla vatkaten. Seoksesta tulee pehmeää, mutta jämäkkää vaahtoa jota on suhteellisen helppo pursottaa.


Muffinssikorin kokoaminen
Omenahilloa
Omenasiideriä
- Leikkaa uunipellin kokoinen kakkupohja puoliksi. Tasoita palasten reunat ja säästä irti leikatut suikaleet, tarvitset ne korin reunoiksi.
- Kostuta ensimmäinen pohja siiderillä. Levitä pohjalle kerros omenahilloa sekä suklaatäytettä. Suklaatäytteen sijaan voit laittaa myös pelkkää hilloa tai vaikka hilloa ja kermavaahtoa.
- Nosta toinen pohja kakun päälle ja kostuta. Peitä kelmulla, nosta pieni paino kakun päälle ja anna vetäytyä vaikka seuraavaan päivään.
- Kuorruta kakun päälle tulevat minimuffinssit esimerkiksi kermavaahdolla, johon olet lisännyt hieman vaniljakreemijauhetta.
- Siisti reunoja tarvittaessa. Reunojen kannattaa olla aika tasaiset, se helpottaa pursottamista. Levitä kakun pinnalle omenahilloa. Nosta irti leikatut suikaleet kakun reunoille. Pursota sivuille ja reunojen päälle korinpohjakuviota suklaakermavaahdolla. Ohje pursotukseen esimerkiksi täällä.
- Nosta muffinssit koriin ja tarjoile.

Huomioita
- Tein kakusta gluteenittoman lisäksi laktoosittoman, eli kaikki ohjeen maitotuotteet ovat laktoosittomia. Tavalliset tuotteet käyvät varmasti aivan yhtä hyvin.

- Tämä gluteeniton kakkupohja on todella pehmeä ja murenevainen. Tämä yhdistettynä suklaavaahtoihin teki kakusta enemmänkin jälkiruuan kuin suklaakakun.
- Kakun voisi paistaa myös kakkuvuoassa.
- Tavallisen sokerikakkupohjan tästä saa lisäämällä hieman perunajauhon määrää ja jättämällä kaakaojauhon pois.

3 kommenttia:

  1. Oli kyllä tosi hyvää ja suklaista! Tuosta vaanb jatkokehittelemään sitä jälkiruokaleivosta :)

    SiskoS

    VastaaPoista
  2. No, helpostihan se syntyy. Pohjan päälle hiukan hilloa ja kerros tuota suklaakermavaahtoa ja leikataan annospaloiksi :) Ei ole edes vaikeaa.

    VastaaPoista
  3. No koskas sitä mulle tarjoillaan? :-))))

    VastaaPoista