maanantai 20. elokuuta 2012

Puoloffee

(Kuva: S.Kärki)
Sain tämän ohjeen Salaiselta Leivontaystävältäni elokuun paketissa. Pakettiin oli laitettu myös kondensoitu maito, joka oli valmiiksi kinuskia. Eli eniten aikaa vievä osuus puoloffeesta löytyi nyt valmiina kotoa. Puoloffee on (ilmeisesti) suomalainen versio banoffeesta. Alkuperäiseen banoffeeseen suhtaudun hieman varauksella, ajatus kun on jopa minun makuuni liian makea, mutta samalla mallilla tehty herkku jossa on kirpeitä marjoja kuulosti todella hyvältä. Tämä puoloffeekin oli lopulta happamista marjoista huolimatta todella makea, joskin äärimmäisen herkullinen. Kannattaa siis ehdottomasti kokeilla! Puolukoiden puutteessa voi käyttää vaikka punaherukoita (tässä kokeiluversiossa puolet herukoita ja puolet puolukoita kun eihän niitä puolukoita vielä metsässä tarpeeksi ollut...).

Puoloffee
250g kaurakeksejä
100g voita
1 tlk kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
2dl kuohukermaa
0,5 tl vaniljajauhetta
2tl cappuccino-pikakahvijauhetta
3dl puolukoita
Hiukan keksimuruja koristeeksi

- Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 24cm) pohja leivinpaperilla.
- Murskaa kaurakeksit ja sulata voi. Sekoita voi kekseihin ja levitä vuoan pohjalle ja reunoille noin 2cm korkeuteen. Anna pohjan jähmettyä jääkaapissa.
- Levitä kinuski pohjan päälle.
- Sekoita vanilja ja pikakahvijauhe kermaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä kinuskin päälle.
- Kasaa puolukat kerman päälle ja koristele keksimuruilla.
- Tarjoile viimeistään kahden tunnin sisällä.

11 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta. Tätä kokeilen. koska itse pidin myös banoffeesta, minkä ohjeen sain aikaisemmalta sly-pariltani :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos ohjeesta :) voisin kokeilla tuota noilla viinimarjoilla koska puolukan ystävä en ole muuten kuulostaa hyvälle :P

    VastaaPoista
  3. Miksi pitä tarjoilla viimeistään kahden tunnin sisällä? Me syötiin tätä 24h leivonnasta ja oli ihan yhtä hyvää. Oli vaan helpompi leikata (kiinteämpää).

    VastaaPoista
  4. Itse asiassa hyvä kysymys tuo tarjoiluaika... Ohjeessa noin sanottiin ja oli kyllä hankala leikata kun ei oikein pysynyt koossa. Toiminee siis hyvin myöhemminkin!

    VastaaPoista
  5. Mietin kanssa, että nuo punaherukatkin voisivat toimia tässä. :) Täytyykin kirjoitella ohje ylös, josko joskus tilaisuuden tullen tekisi. :) Syksymmällä viimeistään, kun kolme parasta ystävää ympäri Suomea ovat tulossa meille viettämään viikonloppua. :)

    VastaaPoista
  6. Nam! Tätä ohjetta jo odottelinkin...Kiitos!

    VastaaPoista
  7. Hyvältä näyttää!
    Kiva että paketti on päässyt käyttöön :)

    Parin tunnin tarjoiluaika on lähinnä siitä syystä että monesti kerma alkaa "sulaa" kun on tuon kinuskin kanssa kosketuksissa, mutta makuunhan se ei vaikuta.

    -sly:si

    VastaaPoista
  8. Oi tämä on varmasti hyvää. Minä tein tätä banaaniversiota ja tosiaan minulla myös ensin oli liian kovaa leikata ja sitten kun oli pidempään niin kiinteytyi mukavasti, mutta kerma tosiaan "suli" päällä. Nyt otinkin pakastimesta pohjan sulamaan ja viimevuotiset viinimarjat pääsee tuohon päälle. Kokeilen tällä kertaa niin, että annan sen olla ilman kermaa jonkin aikaa kaapissa ja just ennen tarjoilua sitte kermat päälle. Jospa se auttais tuohon koostumukseen.

    VastaaPoista
  9. Kaunis leipomus !
    Kiitos, kun teit näin sukkelaan, niin pääsee kotikolossa kokeilemaan myös.

    VastaaPoista
  10. Näyttää hurjan hyvältä, kinuski taittaa ihanasti happamat puolukat ja punaherukat!

    VastaaPoista
  11. Herkullisen näköinen! Itsekään en mikään suuri puolukkafani ole mutta jospa juuri noin, että puolet herukoita ja puolet puolukoita.

    VastaaPoista