Rouhea suklaakakku |
Rouhea suklaakakku
200g voita tai margariinia
2 dl ruokokidesokeria
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljajauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
100g tummaa suklaata rouhittuna
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat vatkaten.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-sokeri-munavaahtoon.
- Lisää vielä rouhittu suklaa. Suklaa saa jäädä osittain isoiksikin palasiksi, eli sellainen "epätasainen" rouhe on parasta.
- Kaada vuokaan ja paista 175 asteessa noin 40min.
- Koristele halutessasi valkosuklaaraidoilla. Voit myös leikata kakun pariin osaan ja laittaa väliin marmeladia, lemon curdia tms. tuomaan kakkuun hieman mehevyyttä.
Kuulostaa ja näyttää hyvältä. Tämä olisi meidän huushollissa takuuvarma hitti.
VastaaPoistaKerrassaan mainio kakku tästä kyllä tuli. Vielä kun malttaa ottaa ajoissa pois uunista ettei pääse kuivahtamaan :)
VastaaPoistaNäyttää herkulliselta, vaikka en olekaan mikään suklaakakun ylin ystävä, mutta voihan hyviäkin suklaakakkuja olla :) Ainakin voisin kaapia ton valkosuklaan ja syödä ;D
VastaaPoistaNäyttääpä hyvältä!
VastaaPoista