tiistai 23. lokakuuta 2012

Rouhea suklaakakku

Rouhea suklaakakku
Ajatus oli tehdä suklaakakku, jossa on suklaata "sattumina". Tavoite oli vielä saada siitä sellainen, jota voisi syödä ihan sellaisenaan ilman erityisiä täytteitä tai kuorrutteita. Tämä versio oli vähän liian pitkään uunissa (eli kuivui hiukan kovaksi), mutta lyhyemmällä paistoajalla tästä olisi varmaan tullut juurikin sitä mitä ajattelin: reilusti suklaarouhetta suklaisessa kuivakakussa. Nimenä tietysti rouhea suklaakakku ihan sen suklaarouheen takia.

Rouhea suklaakakku
200g voita tai margariinia
2 dl ruokokidesokeria
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljajauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
100g tummaa suklaata rouhittuna

- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat vatkaten.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-sokeri-munavaahtoon.
- Lisää vielä rouhittu suklaa. Suklaa saa jäädä osittain isoiksikin palasiksi, eli sellainen "epätasainen" rouhe on parasta.
- Kaada vuokaan ja paista 175 asteessa noin 40min.
- Koristele halutessasi valkosuklaaraidoilla. Voit myös leikata kakun pariin osaan ja laittaa väliin marmeladia, lemon curdia tms. tuomaan kakkuun hieman mehevyyttä.

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää hyvältä. Tämä olisi meidän huushollissa takuuvarma hitti.

    VastaaPoista
  2. Kerrassaan mainio kakku tästä kyllä tuli. Vielä kun malttaa ottaa ajoissa pois uunista ettei pääse kuivahtamaan :)

    VastaaPoista
  3. Näyttää herkulliselta, vaikka en olekaan mikään suklaakakun ylin ystävä, mutta voihan hyviäkin suklaakakkuja olla :) Ainakin voisin kaapia ton valkosuklaan ja syödä ;D

    VastaaPoista