tiistai 7. toukokuuta 2013

Fish 'n Chips

(Kuva: S.Kärki)
 Itse asiassa ruokalistalla oli uppopaistettua kalaa, lohkoperunoita ja tartarkastiketta. Mutta onhan se melkein Fish 'n Chips, joten nimi kelvatkoon. Uppopaistotaikinan ohjeen löysin täältä ja tartarkastike taasen täältä. Lohkoperunat tein oman ohjeen mukaan, eli reilusti perunoita, öljyä, suolaa ja mausteita.

Fish ilman Chipsejä
Reilusti fileoitua, ruodotonta vaaleaa kalaa, tällä kertaa meillä oli kummeliturskaa yhden fileen verran 

Uppopaistotaikina
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl mustapippuria
1/4 tl valkopippuria
3,5 dl keskiolutta
- Mittaa uppopaistotaikinan jauhot ja mausteet kulhoon. Nosta kulho ja olutpullo jääkaappiin. On tärkeää, että ainekset ovat mahdollisimman kylmiä.
-Leikkaa kalafileet tasakokoisiksi paloiksi.- Sekoita uppopaistotaikina. Lisää tarvittaessa vettä, että saat vähän lettutaikinaa paksumman seoksen.
- Kuumenna öljy 180–190 asteeseen.
- Upota kalapalat taikinaan ja kypsennä ne öljyssä muutamassa erässä 4–5 minuuttia. Kääntele, jotta saat tasaisen ruskean paistopinnan.
- Nosta kalat reikäkauhalla talouspaperin päälle. Pidä tarvittaessa kuumana tarjoiluastiassa 120-asteisessa uunissa.
Uppopaistoa (Kuva: S.Kärki)
Tartarkastike
1 dl majoneesia 
n. 50 g suola- tai maustekurkkua
n. 50 g tuoretta kurkkua
1/2-1 pieni salottisipuli tai 2-3 hillosipulia
3-4 tl hienonnettua persiljaa
1 rkl rakuunaa
(ripaus sokeria)

- Leikkaa kurkut ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki aineetmajoneesin joukkoon. Maistele ja lisää aineksia maun ja tarpeen mukaan. Tein ainakin kaksinkertaisen annoksen ja se juuri ja juuri riitti neljälle hengelle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti