tiistai 14. toukokuuta 2013

Gluteeniton mustaherukkakakku

(Kuva: S.Kärki)

Perinteinen (ainakin melkein) kermakakku rahkatäytteellä ja gluteenittomalla pohjalla.

Gluteeniton kakkupohja
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
3/4 dl perunajauhoja

- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon.
- Kaada irtopohjavuokaan ja paista 200 asteessa noin 35-40 minuuttia.

Täytteet
2 dl kermaa (laktoositon)
250g pehmeää maitorahkaa (laktoositon)
n. 2 dl mustaherukoita
Sokeria maun mukaan
Sokeroituja pakastemansikoita
Kostutukseen mehua
Kermavaahtoa, suklaata, strösseleitä

- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen rahka, mustaherukat ja sokeri.
- Leikkaa kakku kolmeen osaan (tai useampaan jos kakku ei murennu liikaa).
- Kostuta pohja ja täytä rahkalla ja mansikoilla.
- Kuorruta kermavaahdolla ja koristele.

Huomioita
- Tämä gluteeniton kakkupohja on tuoreena niin murenevainen, että kakun leikkaaminen oli lähes mahdotonta. Pitää kokeilla seuraavalla kerralla toisenlaista ohjetta.
- Täytteeksi sopivat kaikki marjat, hedelmät, hillot jne. mitä kaapista löytyy. Ja päälle koristeeksi sitten suklaarouhetta, marjoja, syötäviä kukkia, strösseleitä...
- Tällä kertaa käytin rahkana Valion "pehmeä maitorahka" tuotetta, mutta tavallinenkin rahka käy mainiosti.

2 kommenttia:

  1. En tiedä oliko sinulla tarve tehdä gluteiinitonta... gluteenitonta... no kuitenkin keliakiasafkaa, mutta itsellä sellainen tarve oli tulossa, joten testasin valmiiksi blogissani olevan hyytelökakun, jossa siis pohja on riisimuroista, joiden pitäisi sopia keliakialiiton mukaan..

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Gluteenitonta pitää aina välillä tehdä kun suvussa on keliaakikko. Pitääkin hetimiten katsoa millainen tuo riisimuropohja on.

    VastaaPoista