maanantai 5. elokuuta 2013

Marjakääretorttu

(Kuva: S.Kärki)

Kesäinen, raikas ja kerrassaan herkullinen kääretorttu grillissä valmistuneen päivällisen jälkiruoaksi. Teen kääretorttuja lähinnä vain muiden leivonnaisten pohjaksi, mutta nyt taas muistin kuinka hyvää kääretorttu on sellaisenaankin. Pohjana yksinkertainen 1-1-1 sokerikakkupohja, eli sokeria ja jauhoja (n. 2/3 vehnäjauhoja ja 1/3 perunajauhoja) saman kokoiset "lasilliset" kuin kananmunia.

Marjakääretorttu
3 kananmunaa
Vehnäjauhoja
Perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Puolukkamarmeladia
2 dl kermaa
Vadelmia ja pensasmustikoita
Suklaata

- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetu kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada leivinpaperilla päällystetyn pellin päälle. Tasoita pinta ja nosta uuniin. Paista kypsäksi, eli uunista riippuen noin 10 minuuttia tai vähemmän.
- Kumoa leivinpaperille jonka päälle olet ripotellut sokeria. Levitä pohjan päälle tasainen kerros puolukkamarmeladia ja kääri rullalle. Nosta jääkaappiin vetäytymään kunnes kääretorttu tarjoillaan.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja päällystä kääretorttu juuri ennen tarjoilua. Kasaa päälle reilusti marjoja ja rouhittua suklaata.
(Kuva: S.Kärki)

3 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä! :)

    VastaaPoista
  2. Oli herkullista ja kelpasi niin hyvin, että puoli tuntia kuvaamisen jälkeen ei ollut vadelmaakaan jäljellä :)

    VastaaPoista