maanantai 2. syyskuuta 2013

Kanaa tikka masala

Vasemmalla kanaa tikka masala
Tämän helpon ja herkullisen ohjeen löysin Jamie Oliverin keittokirjasta. Tämän tekee nopeasti, varsinkin jos käyttää valmista tikka masala maustetahnaa. Tahnan voi tehdä myös itse ja silloin kastikkeesta tulee varmasti vieläkin parempaa.

Kanaa tikka masala
4 broilerin rintafilettä
2 sipulia
1 tuore punainen chili
Peukalonpään kokoinen pala inkivääriä (tai inkivääritahnaa)
Pieni nippu tuoretta korianteria
Öljyä
Pala voita
1/2 tölkkiä Patak's tikka masala currytahnaa
Suolaa ja pippuria
400g tomaattimurskaa
4 dl kookosmaitoa
Ruokajogurttia

- Leikkaa rintafileet pitkittäin noin 2cm suikaleiksi.
- Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi. Kuori ja leikkaa inkivääri ohuksi siivuiksi. Nypi korianterista lehdet ja silppua varret (laita lehdet sivuun).
- Laita pannu keskilämmölle ja lisää öljy ja voi. Paista sipulia, inkivääriä, chiliä ja korianteria 10 minuuttia kunnes ainekset pehmenevät ja saavat väriä.
- Lisää currytahna ja broileri ja sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää tomaattimurska ja kookosmaito ja kuumenna kastike kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja anna hautua kannen alla 15 minuuttia. Ota kansi pois ja hauduta ajoittaen sekoittaen vielä 5 minuuttia.
- Tarjoile riisin ja ruokajogurtin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti