perjantai 20. syyskuuta 2013

Keep Calm and Carry On

Calm down jar
Välillä ihminen tarvitsee rauhoittumista ja aikaa omille ajatuksilleen. Törmäsin Pinterestissä erilaisiin versioihin "calm down jar" nimellä kulkeville purnukoille. Yksi ohje täällä. Ideana siis on, että hileillä täytettyä purkkia ravistetaan voimakkaasti ja sitten rauhoitutaan katselemaan hileitten matkaa kohti purkin pohjaa. Pääosa purkeista oli ilmeisesti tehty lapsia varten, mutta minä selvästi tarvitsen tällaisen työpöydälleni. Kun oikein alkaa harmittamaan ravistelen purkkia, hengitän syvään ja keskityn hetkeksi seuraamaan leijailevia hileitä. Teoriassa ainakin toimii, katsotaan toimiiko myös käytännössä. Hauska purkki joka tapauksessa löysi heti paikkansa ikkunaulaudalta. Tosin omassa purkissani on ilmeisesti liikaa liimaa tai hileet vaan ovat liian pieniä, sillä niitten matka pohjaan kestää luvattoman pitkään... No, ainakin voi rauhoittua kunnolla.
Ravistelusta on pari minuuttia aikaa.

Calm down jar
Lasipurkki
Hileliimaa
Erivärisiä hileitä
Vettä
Karamelliväriä

- Kaada purkin pohjalle lämmintä vettä ja pari ruokalusikallista  hileliimaa. Sekoita hyvin jotta liima liukenee veteen.
- Lisää erivärisiä hileitä (eri kokoisia, mallisia jne. mitä nyt sattuu löytymäänkin).
- Täytä purkki vedellä, jätä sentin verran ilmatilaa, jotta saat sekoitettua purkkia hyvin.
- Värjää vesi halutessasi karamellivärillä.
- Kierrä kansi hyvin paikalleen. Voit koristella purkkia tarroilla tai mietelauseilla jos haluat.
- Ravista ja seuraa kun hileet matkaavat pohjaa kohden. Jos hileitten siirtyminen pohjaa kohden kestää liian lyhyen aikaa niin voit kokeilla lisätä liimaa tai hileitä ja kokeilla uudelleen. Tavoiteaika voisi olla 5-10 minuuttia.

Huomioita
- Jos hileitten leijailu kestää aivan liian kauan voit parantaa tilannetta vaihtamalla osan liimavedestä puhtaaseen veteen. Odota, että hileet leijailevat purkin pohjalle ja kaada varovasti nestettä pois purkista. Lisää vettä, ravista ja kokeile uudelleen. Sain tällä tavalla oman purkkini hileiden leijailuajan muutettua 45 minuutista noin kymmeneen.

3 kommenttia:

  1. Mulla on sama teksti näkyvissä sekä kotona että duunissa.

    VastaaPoista
  2. hauska idea :)

    SNY21

    VastaaPoista
  3. Tässä olen nyt viikon koittanut ahkerasti lukea tekstiä ja ravistella purkkia. En ole varma onko siitä rauhoittumisen suhteen ollut hyötyä, mutta on ainakin työkavereilla hauskaa :)

    VastaaPoista