tiistai 29. lokakuuta 2013

Puolukkarahkajäätelö

Puolukkarahkajäätelö
Jääkaapissa oli rahkaa ja pakastimessa puolukoita (sekä jäätelökoneen kulho), joten päädyin kokeilemaan millaista tulisi jos jäädyttäisi puolukkarahkan jäätelökoneessa. Hyvää tuli, mutta neuvon kyllä syömään heti. Pakastimessa yön yli ollut jäätelö oli nimittäin niin kovaa, että sitä joutui sulattelemaan pidemmän aikaa ennen kuin muuttui syömäkelpoiseksi.

Puolukkarahkajäätelö (neljälle)
n. 3 dl puolukoita
500g maitorahkaa (Valion pehmeä)
1 dl sokeria
Ripaus vaniljajauhetta
1 dl maitoa

- Soseuta vähän sulaneet puolukat (voit toki käyttää myös valmista puolukkasosetta)
- Sekoita maitorahka, sokeri, vanilja ja maito kulhossa. Lisää puolukkasose. Maista ja lisää halutessasi maitoa (jos massa on liian paksua) tai sokeria.
- Laita jäätelökone käyntiin ja kaada massa koneeseen. Anna pyöriä puolisen tuntia tai kunnes jäätelö on mielestäsi valmista. Annostele kulhoihin ja nauti.

Huomioita
- Jäätelöstä tulee pakastamisen jälkeen todella kovaa. Voisi kuitenkin soveltua esimerkiksi jäädykkeeksi, jolloin et tarvitse välttämättä jäätrlökonettakaan. Kannattaa kuitenkin nostaa jäätelö sulamaan hyvissä ajoin, että sitä pystyy syömään.
- Voit käyttää hyvin myös tavallista maitorahkaa, mutta silloin tarvitset ehkä vähän enemmän maitoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti