maanantai 24. helmikuuta 2014

Raakasuklaa

Raakaruoasta puhutaan ja kirjoitetaan tällä hetkellä paljon. Lehdissä on raakakakkuohjeita ja kaikkialla mainostetaan raakasuklaata. Itse olen hyvin vähän päässyt tähän ruoanlaittotapaan päässyt tutustumaan, raakasuklaatakin maistanut vain pari kertaa. En ole kovin vakuuttunut ollut, mutta ajattelin (ja ehkä ajattelen  edelleen) että en vain ole maistanut hyviä raakatuotteita.

Raakasuklaata muoteissa

Löydettyäni raakasuklaantekopaketin alennuksesta päätin sitten kokeilla itse tämän herkun tekemistä. Tai siis sanon herkku, koska niin monesta suunnasta olen kuullut kyseisen tuotteen ihanuudesta ja autuudesta. On kuulemma niin maan perusteellisen terveellistä ja suklaista ja ihan pienikin pala vie suklaanhimon mennessään. Lopputuloksena oli ainakin tämän Cocovin paketin ohjeen mukaan tehtynä rasvaista ja hyvin vähän suklaalta maistuvaa tuotetta. Mieleen tuli itse asiassa sellainen halpa pääsiäismunasuklaa joka ei oikein maistu muulta kuin rasvalta ja halvalta kaakaolta... ei siis ihan onnistunut kokeilu makumaailman kannalta. Mukaan lisäämäni kuivatut marjat kyllä olivat hyviä. Paketissa on mukana goji-marjoja, mutta niitä en halunnut pahan maun vuoksi käyttää vaan hankin erikseen kuivattuja (ja pakastekuivattuja) marjoja.

Raakasuklaakonvehti
Raakasuklaa

- Sulata kookosrasva vesihauteessa ja kaada isompaan (vesihauteessa olevaan) kulhoon.
- Lisää agavesiirappi ja sekoita. Lisää kuivat aineet (raakakaakaojauho, kaakaovoi, lucuma, maca, suola). Sekoittele kunnes kaikki ainekset ovat sulaneet ja sekoittuneet. Kannattaa sekoitella hyvin ja tarkistaa, että kaikki kaakaovoinpalaset ovat sulaneet, ettei lopputulos ole rakeinen.
- Lisää halutessasi goji-marjat.
- Laita muottien pohjalle muutamia kuivattuja marjoja ja kaada päälle suklaamassa.
- Nosta jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään.

Erilaisia kuivattuja marjojaEi kommentteja:

Lähetä kommentti