keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Brunssipiirakka

Kuva: S.Kärki
Sain eräänä aamuna toimeksiannon tehdä Yhteishyvästä löytyneestä ohjeesta aamiaispiirakkaa brunnssille. Hankalaksi asian teki se, että toimeksiannon antaja ei ollut tainnut ihan lukea ohjetta... kaapeista nimittäin löytyi ihan muita aineita kuin mitä tarvittiin. Mutta mitäpä tuosta, tein kuitenkin piirakan ja ihan hyvin se tuntui porukalle maistuvan.

Brunssipiirakka
1 paketti valmista piirakkataikinaa
1 prk ranskankermaa
Muutama siivu savulammasta
6 kananmunaa
Suolaa ja pippuria
Paprikaa
Rucolaa

- Voitele piirakkavuoka ja levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
- Levitä ranskankerma taikinan päälle.
- Levitä palasiksi leikattua savulammasta tasaisesti pohjan päälle.
- Riko kananmunat varovasti piirakan pinnalle niin, että keltuaiset jäävät ehjäksi.
- Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi ja ripottele kypsän piirakan pinnalle. Koristele rucolalla.

Huomioita
- Jos haluat varmistaa, että taikina kypsyy, voit ensin esipaistaa sitä jonkin aikaa uunissa. Tässä minun tekemässäni versiossa taikina jäi hieman taikinaisen oloiseksi ja kananmunat olivat vähän turhankin kypsiä reilun puolen tunnin paiston jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti