torstai 9. huhtikuuta 2015

Yellow velvet cake



Tein pari vuotta sitten perinteisen Red velvet kakun, joka oli varsin herkullinen vaikkakin värin saamisessa käytettävä väriaineen määrä hieman hirvitti. Nyt kun törmäsin sopivasti ennen pääsiäistä sahramilla värjättyyn ja maustettuun Yellow velvet kakkuun piti se tietysti heti tehdä. Kakusta tuli herkullinen ja riittoisa, kuudelle hengelle olisi mainiosti riittänyt puolikas annos. Tein kakun laktoosittomana, joten tuorejuustokuorrutteesta tuli aika löysää. Uskoisin, että ns. oikeasta ja täysrasvaisesta tuorejuustosta (esim. Philadelphia) tehty kuorrute olisi enemmän alkuperäisen ohjeen tyylinen ja siitä saisi tehtyä paksuja kerroksia kakun väliin.

Yellow velvet cake
150 g voita
3 dl sokeria 
3 kananmunaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl turkkilaista jogurttia
1 ps sahramia (0,5 g) 

- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri pehmeäksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen edelleen sähkövatkaimella vaahdottaen. 
- Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita sahrami jogurtin joukkoon. Lisää taikinaan sekä jauhoseos että jogurtti ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina pyöreään voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija noin 22 cm). Kypsennä kakkupohjaa 175 asteessa noin tunnin ajan. Kokeile kypsyyttä tikulla.
- Jäähdytä kakku.

Kuva: S.Kärki

Kuorrutus
- 600 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 ½ dl turkkilaista jogurttia
- 1 dl tomusokeria
- 1 (luomu)sitruunan kuori ja mehu
- 1 ½ dl suolattomia pistaasinsydämiä

- Sekoita tuorejuuston joukkoon jogurtti, tomusokeri ja sitruunan kuori ja mehu.
- Leikkaa kakkupohja kolmeen tai neljään osaan. Nosta alimmainen pohja tarjoiluvadille ja levitä päälle kerros tuorejuustokuorrutusta. Ripottele tuorejuuston päälle rouhittuja pistaaseja. Täytä kaikki kerrokset samalla tavalla. Levitä loppu kuorrutus kakun päälle ja halutessasi myös reunoille.
- Koristele kakku pistaaseilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti