lauantai 25. huhtikuuta 2015

Yrttirisottoa ja parsaa

Ystäväni emännöi hauskaa deli-iltaa reilu viikko sitten. Kyseessä siis eräänlaiset kotikutsut, jossa  Smallstoren Salla ja Mari esittelevät edustamiaan tuotteitaan ja maistattavat tuotteista valmistettuja herkkuja. Illan aikana on myös mahdollista ostaa Smallstoren valikoimissa olevia tuotteita. Tuotteet olivat kauniita, herkullisia ja laadukkaita joten tulihan sitä jotain pientä ostettua kotiinkin. Ensimmäisenä kokeiluun pääsi pikarisotto, eli valmis paketti jossa on risottoriisi, mausteet ja kaikki muu tarvittava. Risottoon lisätään vain neste ja annetaan porista 15 minuuttia. Tuolta linkin takaa voi käydä kurkkimassa millaisesta tuotteesta oli kyse.

Tarjoilin risoton vihreän parsan ja poron paahtopaistin kera ja syöjät olivat kyllä erittäin tyytyväisiä. Täytyy myöntää, että alusta alkaen itse tehty risotto on mielestäni parempaa, mutta kyllä tämä aika kätevä pakkaus silti on. Tekeminen on helppoa ja nopeaa ja tuote sopiikin mainiosti mökki/vene/reissuevääksi ja hätävaraksi sitä hetkeä varten kun ei millään keksi mitä söisi.

Yrittirisottoa ja parsaa (3 annosta)
Paketti pikarisottoa (yrtti)
1 litra kasvislientä
Oliiviöljyä
n. 1 dl parmesaania raasteena
Nippu vihreää parsaa

- Kuullota risottoa lorauksessa oliiviöljyä pari minuuttia.
- Lisää neste. Voit lisätä kaiken kerrallaan tai muutamassa erässä, ihan miten itse risoton mieluummin teet.
- Keitä parsa melkein kypsäksi, jäähdytä nopeasti ja leikkaa palasiksi. Yläosat nuppuineen (noin puolet parsan pituudesta) halki ja tyviosat  muutaman sentin mittaisiksi palasiksi.
- Kun risotto on melkein kypsää lisää parsan tyviosat ja parmesaani.
- Paista halkaistut parsat parilapannulla pikaisesti, niin että ne lämpenevät ja saavat vähän väriä.
- Annostele lautasille risottoa ja parsaa. Risotto sopii mainiosti esimerkiksi paahtopaistin tai paistetun kalan lisukkeeksi, mutta toki sen voi syödä myös sellaisenaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti