torstai 7. toukokuuta 2015

Rosmariinikakku

(Kuva: S.Kärki)
Tämä kakku on mausteita ja muotoa lukuun ottamatta sama kakku kuin aiemmin tekemäni laventeli petit foursien pohja. Eli varsin helppo, mutta erinomaisen herkullinen kakku. Seuraavalla kerralla kyllä lisään rosmariinia reilummin.

Rosmariinikakku
3/4 cup huoneenlämpöistä voita
1 cup sokeria
2 rkl sitruunamehua
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 cup maustamatonta jogurttia (turkkilainen)
3 kananmunaa
1 ja 1/2 cup vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl hienonnettua, tuoretta rosmariinia

- Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi.
- Lisää sitruunamehu ja kuori ja sekoita.
- Lisää kananmunat yksi kerrallaan, koko ajan vatkaten. Lisää vielä jogurtti ja sekoita hyvin.
- Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe ja vatkaa vielä sen verran, että taikina on tasaista. Lisää lopuksi rosmariini.
- Kaada vuokaan, itse käytin leipävuokaa.
- Paista 185 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Nosta ritilälle jäähtymään.
- Tee tomusokerikuorrutus sitruunamehusta ja tomusokerista. Tähän minulla ei ole ohjetta kun en sitten määriä mittaillut... Kuorrutteen pitäisi olla sen verran jämäkkää, että se valuu vain osittain palojen reunojen yli ja päälle jää mukavan paksu kerros kuorrutetta.
- Kuorruta leivokset ja ripottele päälle muutama rosmariinin lehti ennen kuin kuorruteen pinta kuivahtaa.

(Kuva: S.Kärki)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti