lauantai 16. toukokuuta 2015

Salaattia ja villiyrttejä

Tähän aikaan vuodesta kannattaa lähteä metsiin "hortoilemaan" eli etsimään kaikenmoista syötävää herkkua. Itse olen vähän huono kyseistä toimintaa harrastamaan,mutta mökillä ollessa on helppo pikaisesti käväistä takametsässä ja poimia mukaan villiä vihreää salaatin höysteeksi. Tai siis mökillä olisi helppo käydä takametsässä... todellisuudessa minä keskityin siihen salaatin tekemiseen ja assistentin kävivät poimimassa ketunleivät ja koivunlehdet. Ketunleipä on mainio lisä salaattiin. Sitä voi poimia pidemmällekin kesään ja maku on lähes sama kuin viinisuolaheinässä.

Salaatti
Salaatinlehtiä
Kurkkua
Pari kourallista ketunleipiä
Oliiviöljyä
Mustapippuria
Muutama hiirenkorvalla oleva koivunlehti koristeeksi

- Riivi salaatti ja pilko kurkut. Perkaa (eli poista roskat ja turhat varret) ketunleivistä. Sekoita mukaan mausteet ja laita tarjolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti