keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Lakritsibrownie

Tämä brownie oli juurikin niin herkullista kuin turkinpippurirouheella maustettu lakritsibrownie nyt ylipäätään voi olla. Kuva ei ole paras mahdollinen, mutta eipä tullut kuvattua browniesta leikattuja palasia. Keskityin nimittäin lähinnä niiden syömiseen... Yhdistelin paria eri ohjetta, joten alla se oma versio tästä herkusta. Käytin Smallstoresta ostamaani Johan Bülowin raakalakritsia, josta tulee reippaasti makua. Kyseessä on hieman eri tuote kuin se tavanomainen kaupoista saatava lakritsijuurijauhe, mutta toki sitäkin voi tässä käyttää.

Lakritsibrownie
150g tummaa suklaata
150g voita
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
n. 2 rkl lakritsijauhetta (John Bülow Raw Liquorice Powder)
Turkinpippurirouhetta koristeluun

- Sulata voi ja suklaa kattilassa ja anna hieman jäähtyä.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää vaahtoon voi-suklaaseos sekä jauhot. Lisää lopuksi lakritsijauhe ja sekoita varovasti.
- Kaada noin 25x25cm kokoiseen vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Brownien kuuluu jäädä keskeltä tahmeaksi.
- Ota brownie uunista ja ripottele kuuman leivonnaisen päälle turkinpippurirouhetta.
- Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin jähmettymään yön yli. Leikkaa palasiksi ja nauti vaikka hyvän kahvin kera.

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Eikä vain kuulostanut vaan on. Kannataa kokeilla!

      Poista
  2. Nam.... Varmasti hyvää! Anne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ja tuli syötyä varsin pikaisesti...

      Poista