torstai 5. marraskuuta 2015

Kana-nuudelikeitto

Nopea, helppo ja herkullinen nuudelikeitto jota voi vielä muokata omiin tarpeisiin sopivaksi. Vihannekset voi vaihtaa mieleisekseen ja kanan tilalla voi hyvin käyttää kalaa, nautaa tai vaikka tofua. Käytin itse pakastevihanneksia, mutta tuoreet olisivat tietysti vielä parempia. Ohjeessa olevaa "viismaustetta" ei ihan joka kaupan hyllyltä löydy, joten päädyin tekemään oman mausteseoksen täältä löytyneen ohjeen mukaan. Viismaustetta voi myös etsiä etnisistä kaupoista.

Kana-nuudelikeitto (2-3 annosta)
1 rkl erilaisia siemeniä (seesam, unikko, auringonkukka...)
Pieni kourallinen cashewpähkinöitä
2 broilerin rintapalaa
2 tl viismaustetta
Suolaa ja pippuria
Ruokaöljyä
Peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
1/2 - 1 tuore punainen chili
1"fond du chef" kanaliemihyytelö
100g riisinuudeleita
Kourallinen sokeriherneen palkoja
Pari dl maissinjyviä
Soijakastiketta
Yhden limetin mehu
Kourallinen pinaatinlehtiä

- Pane vesikattila kiehumaan.
- Laita paistinpannu tai wok kuumenemaan ja laita siemenet ja pähkinät paahtumaan.
- Laita kasari tai iso kattila liedelle ja kaada siihen litra kiehuvaa vettä. Peitä kannella ja anna kiehua hiljalleen. Veden pitää olla kuumaa kun pääset keiton kokoamisvaiheeseen.
- Kääntele siemeniä ja pähkinöitä pannulla pari minuuttia kunnes ne ovat saaneet väriä ja laita ne sitten sivuun.
- Leikkaa rintapalat pitkittäin kolmeen osaan, laita kulhoon ja ripottele päälle viismauste sekä hyppysellinen suolaa ja pippuria. Sekoita.
- Laita wokin pohjalle vähän öljyä ja paista kanaa noin 5 minuuttia välillä käännellen.
- Kuori ja hienonna inkivääri, hienonna chili.
- Lisää kanaliemikuutio tai hyytelö (tai fondi) kattilaan (se johon kaadettiin se litra vettä). Lisää chili, inkivääri, nuudelit, sokeriherneet, maissi ja 2 rkl soijakastiketta. Kiehauta ja keitä sekoitellen 2-3 minuuttia.
- Purista limetin mehu kattilaan. Lisää lopuksi pakastetut pinaatinlehdet.
- Kun nuudelit ja kasvikset ovat kypsiä pitäisi broilerinkin olla sopivaa. Ota yksi pala pois wokista ja tarkista kypsyys. Ota sitten kaikki palat pois pannulta ja pilko ne pienemmiksi.
- Annostele kulhoihin nuudeleita, kasviksia ja lientä sekä broilerinpaloja. Ripottele päälle siemenet ja pähkinät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti