Täytetty kreikkalainen leipä
Leipätaikina
3 dl jogurttia
2 rkl hunajaa
1 tl suolaa
2 kananmunaa
50g sulatettua voita
n. 9 dl vehnäjauhoja
Täyte
3 keitettyä kananmunaa
noin puolikas (pieni) purjo
Välimeren tahnaa (esim tämä Pirkan tuote)
Muutama kirsikkatomaatti
Suolaa, pippuria, oreganoa
- Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, hunaja ja suola.
- Lisää kananmunat ja jäähtynyt voisula sekä osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi ja alusta mukaan loput jauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna nousta noin puoli tuntia liinan alla.
- Tee täyte. Hienonna kananmuna. Pilko purjo suikaleiksi ja puolita kirsikkatomaatit.
- Kaada kohonnut taikina jauhotettulle alustalle ja vaivaa se hyvin. Kauli taikina 30x50cm levyksi.
- Levitä tahna taikinan pinnalle ja ripottele muut täytteet sen päälle. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Kääri rullaksi kääretortun tavoin ja jätä sauma alle.
- Käännä rulla pyöreäksi renkaaksi ja purista päät yhteen. Leikkaa saksilla viiltoja leivän ulkoreunaan niin, että täyte tulee vähän näkyviin. Anna leivän nousta puolisen tuntia.
- Voitele leipä maidolla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Peitä leipä leivinpaperilla paistamisen loppupuolella, ettei pinta tummu liikaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti