perjantai 19. helmikuuta 2016

Runebergin kakku

Kyseinen kakku nautittiin oikeaoppisesti 5.2., mutta enpä saanut ohjetta ja kuvaa lisättyä tänne aikaisemmin. Kostukkeena omenamehuun sekoitettu vaniljaviina, mutta tietysti punssi on se oikea kostutusneste ja sen käyttöä voi suositella. Kakku oli hyvää, sopivan kosteaa ja katosi parempiin suihin nopeasti.

Runebergin kakku
200 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl keksin- tai piparinmuruja
1 dl korppujauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1,5 dl omenamehua
 
Kostutus
n. 1 dl omenamehua
Vaniljaviinaa tai punssia oman maun mukaan


Pinnalle
1 - 2 dl vadelmahilloa
Tomusokerikuorrutetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti