torstai 1. huhtikuuta 2010
Pasha
Pääsiäisenä on saatava pashaa. Ja koska Aschan lopetti pashojen myynnin muutama vuosi sitten oli tietysti pakko opetella tekemään sellainen itse. Muottikin tuli tuolloin hankittua, että näyttää oikealta. Ongelmana tässä vain on se, että kyseisen herkun tekee tasan yhden kerran vuodessa... ja sehän tarkoittaa sitä, että kaikki tarvittavat niksit unohtuvat. Ja muotti on hukassa ja sideharsoa ei löydä jne. Onneksi tällä kertaa muotti oli siellä missä pitikin ja jopa kaikki kokoamiseen tarvittavat puutapit löytyivät. Pasha on siis tehty ja jätetty valumaan. Herkuttelu tapahtuu lauantaina, jolloin otan ehkä pashasta kuvankin. Mutta ainakin nyt aluksi tästä tulee kuvaton blogimerkintä.
Pashasta on olemassa tosi monta erilaista ohjetta. Osassa massa mm. keitetään ja jossain rahka pitäisi jotenkin puristaa kuivaksi. Itse koitin löytää mahdollisimman yksinkertaisen ohjeen. Nyt siis versio, jossa keltuais-sokerivaahtoon lisätään rahka ja mausteet. Ja tähän sekoitukseen sitten lisätään kermavaahto. Ei tarvitse ihmeemmin sähläillä ja muistaakseni pashasta tulee hyvää.
Edit: kuva lisätty. Ja voin todeta, että oli hyvää ja että muotti on liian pieni... kuvastakin näkyy, että parin päivän painumisen jälkeen kuviot jäävät pahasti alareunaan. Niin ja pasha on ihan liian pieni 6 herkkusuun syötäväksi. Pitää siis hankkia isompi.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti