lauantai 19. kesäkuuta 2010

Pähkinävoipiparit ja suklaa-nougat muffinssit


Semmoisia on tänään leivottu. Eli käytetty ahkerasti ameriikoista josku tuliaisiksi saatua leivontakirjaa. Tarkoituksena siis leipoa ensi viikolla vastaan tulevaa Juhannusta varten. Kun teknisistä asioista johtuen en oikein pääse leivontavälineistöni kunnolla käyttämään ensi viikolla. Teen siis mahdollisimman paljon nyt ja laitan pakkaseen.

(Kuvassa etualalla 1v syntymäpäiväkakku ja taustalla 36v kakku joista lisaa tuonnempana, taustalla piparit ja muffinit)

Muffinssit onnistuivat varsin hyvin, vaikka hiukan sovelsinkin ohjetta. Saattoivat jäädä keskeltä hiukan raaoiksi, mutta se tuskin haittaa sillä suklaamäärällä. Ohjeessa oli yksi kuppi puolimakeita suklaahippuja. No en minä mitään valmiita hippuja hanki. Eikä niitä ihan helposti Turusta varmaan löytäisikään. Porissa sen sijaan (ja oisko Tampereella ja Kajaanissa) on Ullan Unelmia kauppa, josta moisia asioita varmaan saisi. Niin ja netistä tietty. Mutta jos totta puhutaan käytän mieluummin ihan oikeaa suklaata jonka pilkon veitsellä. Tulee parempi suklaan maku ja palat on just sen kokoisia kuin haluaa. Eli siis osa ihan murusina ja osa semmoisina mukavina isoina yllätyspaloina. Mutta siis tämän sovelluksen lisäksi sekoitin suklaat suoraan taikinaan, enkä laittanut taikinalusikallisten väliin vuokiin. Vaan päätin käyttää kaapista löytyvää tanskalaista nougattia (vai nougaata...) ja laitoin sitä jokaiseen vuokaan mukavan palasen. Tuleepahan sitten nougat-yllätys kun puraiseen reunasta.

Pähkinävoipiparit menivät vähän pipariksi. Paloivat nimittäin pohjasta... tai ainakin tummuivat tehokkaasti. Uunikaan ei mielestäni ollut liian kuuma eikä paistoaika liian pitkä, joten syytän pähkinävoita. Joskus aiemmin olen samalla tavalla epäonnistunut turkinpippurimarengeissa joissa turkinpippurirae ilmeisesti kuumeni huomattavasti enemmän kuin marenki ja levitti ikävän palaneen maun koko marenkiin. Ehkä tässä on havaittavissa samaa ongelmaa? Eli seuravan kerran pitää harrastaa varovaista paistamista. Ehkä matalampi lämpötila tai jotain. Mutta nytkään piparit siis eivät todellakaan liikaa tummuneet päältä. Noh, toivottavasti tulevat silti syötyä. Testipipari ainakin maistui varsin hyvältä tummumisesta huolimatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti