lauantai 17. heinäkuuta 2010

Syntymäpäiväkakut

Nyt on sitten testailtu monenlaisia välineitä, materiaaleja ja ideoita,. Tein juhannukseksi kaksi syntymäpäiväkakkua. Yhden 1 vuotiaalle ja yhden 36 vuotiaalle.

1v kakku

Eli simppeli gluteeniton kakkupohja johon väliin hilloa ja rahkakermavaahtoa. Päälle sitten herkkukaupasta valmiina ostettu sokerikuorute. Sellaista en koskaan aikaisemmin ollut kokeillutkaan. Kuorrute itsessään oli aika yksinkertaista käsitellä kunhan vain jätti tarpeeksi paksuksi, että sai nostettua kokonaisena kakun päälle. Kuorrutteen alle laitettava voikreemi sen sijaan oli hankalaa käsitellä ja liian makeaa minun makuuni. Kakusta sinänsä ei tullut sen takia niin hyvän makuinen kuin olisin toivonut. Mutta hieno siitä silti tuli. Koristeeksi aiemmin väsäämiäni sokerigerberoita.

36v kakku

Kun kyseessä on tanskalainen juhlakalu piti kakussa tietysti olla juutinmaan lippuja. Kakku todella helppo jogurttikakku jossa kaikki aineet vain sekoitetaan keskenään. Jujuna Nordic Waren "tunnel of bundt" jolla siis saa kakkuun tehtyä paistovaiheessa onkalon jonka voi sitten täyttää haluamaan täytteellä. Tässä tapauksessa käytin rahkahyytelöä. Kuvista näkee miten kakun idea onnistui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti