1. Halusin tehdä piirakan laktoosittomana,
2. Puolukoita ei ollut tarpeeksi
3. En löytänyt lähikaupasta vaniljatankoa
Huomioita:
Täyte. Täyte oli hyvää, mutta en ole ihan varma toiko tuorejuusto siihen mitään erityistä lisää. Kokeilen varmaan seuraavalla kerralla vaikka niin, että korvaan osan maidosta kermalla täyteläisen maun aikaansaamiseksi. Sittenpähän tiedän maistuuko erilaiselta. Joka tapauksessa paksu vaniljakastike oli hyvää pelkästäänkin ja erinomaista piirakan täytteenä. Variaatioita saattaa tulla useamminkin tehtyä nyt kun on sitä kokeillut.
Piirakan paistaminen. Miten piirakan päälle laitetaan folio paistamisen loppuosaksi ilman, että se kyseinen folio tarttuu täytteeseen ja sotkee hienot raidat? Ei onnistunut. Mutta folio oli kyllä tarpeellinen, se reuna mikä jäi vähiten folion peittoon melkein paloi, vaikka muuten piirakka ei ollut mitenkään ylikypsä. Pitää siis vissiin opetella tuota folioimista.
Lopputulos. Ei ollut läheskään niin kaunis kuin kuvassa. Folioimisesta johtuvat kauneusvirheet olivat lopulta pieni ongelma verrattuna spiraalin värjäytymiseen. Puolukat eivät ehkä olisikaan värjänneet niin paljon kuin mustikat. Seuraavana päivänä piirakka nimittäin ei ollut enää ollenkaan sellainen kuin piti. Kuvia lopputuloksesta tulee kunhan saan ne taas ulos kamerasta.
Edit: kuva lisätty
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti