Suklaakakku |
Pohja
100 g voita
85g suklaata
3 munaa
1,5dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniliinisokeria
- Sulata rasva ja suklaa kattilassa (tai mikrossa) ja anna jäähtyä. Suklaata voi käyttää enemmänkin kuin ohjeessa
- Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi
- Lisää keskenään sekoitetut jauhot
- Lisää vielä suklaaseos, sekoita vain sen verran että ainekset sekoittuvat
- Kaada voideltuun vuokaan
- paista 175 asteessa noin 50 min
Huomioita:
- Paistoaika viitteellinen ja riippuu kakun paksuudesta
- vaniliinisokerin tilalla voi käyttää vaniljasokeria
- Vaniljasokeria voi tehdä hienosokerista laittamalla sen tölkkiin vaniljatangon kanssa. Tätä voi käyttää reilustikin (esim puolet sokerin määrästä)
Kuorrute
pari levyä suklaata
50-100g voita
- Sulata vesihauteessa ja lisää voita saadaksesi sopivan koostumuksen
- Kaada kakun päälle ja levitä niinkuin parhaiten osaat. Kuorrutteen annos on aika reilu ihan sitä varten, että kakku takuulla tulee kokonaan kuorrutetuksi
Lahikuva koristelusta |
Koristelu on yksikertainen tehdä, tässä ohjeistus:
- Pursota valkosuklaasta spiraali kakun päälle heti kuorrutuksen jälkeen, koristelu ei onnistu niin hyvin jos kuorrutus ehtii jähmettymään
- Vedä keskeltä ulospäin coctail-tikulla
Tuleeko nuo suklaat ja rasva sekoittaa keskenään ?
VastaaPoistaSuklaa ja rasva voidaan (ja tarkoituskin on) sulattaa yhdessä. Eli kaikki vaan samaan kattilaan ja liedelle. Matalaa lämpöä kannattaa käyttää ja sekoitella tiuhaan. Näin suklaakin sulaa varmemmin ilman pelkoa pohjaan palamisesta.
VastaaPoista