lauantai 13. marraskuuta 2010

Suklaakakku

Suklaakakku
Isänpäivän kunniaksi päätin sitten leipoa kakkuja. Ensimmäisenä valmistui Sacher -henkinen suklaakakku. Ajatuksena oli tehdä pieni kakku, mutta unohdin sitten hankkia soveltuva vuoan. Lopputuloksena siis matala kakku. Pohjan ohje on kolmen munan kakkuun. Sitä voi sitten suurentaa tai pienentää oman maun mukaan. Itse tein tällä kertaa 2 munan pohjan. Välissä ja päällä aprikoosihilloa, sillä minulla ei sitten ollutkaan isoäidin tekemää omenahilloa jääkaapissa. Moinen puute pitää korjata mahdollisimman pian. Kuorrutteeseen käytin Pandan tummaa suklaata sekä Lindt:n 70% suklaata sekä voita. Koristelu sulatetulla valkosuklaalla.


Pohja
100 g voita
85g suklaata
3 munaa
1,5dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniliinisokeria

- Sulata rasva ja suklaa kattilassa (tai mikrossa) ja anna jäähtyä. Suklaata voi käyttää enemmänkin kuin ohjeessa
- Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi
- Lisää keskenään sekoitetut jauhot
- Lisää vielä suklaaseos, sekoita vain sen verran että ainekset sekoittuvat
- Kaada voideltuun vuokaan
- paista 175 asteessa noin 50 min
Huomioita:
- Paistoaika viitteellinen ja riippuu kakun paksuudesta
- vaniliinisokerin tilalla voi käyttää vaniljasokeria
- Vaniljasokeria voi tehdä hienosokerista laittamalla sen tölkkiin vaniljatangon kanssa. Tätä voi käyttää reilustikin (esim puolet sokerin määrästä)

Kuorrute

pari levyä suklaata
50-100g voita
- Sulata vesihauteessa ja lisää voita saadaksesi sopivan koostumuksen
- Kaada kakun päälle ja levitä niinkuin parhaiten osaat. Kuorrutteen annos on aika reilu ihan sitä varten, että kakku takuulla tulee kokonaan kuorrutetuksi
Lahikuva koristelusta


Koristelu on yksikertainen tehdä, tässä ohjeistus:
- Pursota valkosuklaasta spiraali kakun päälle heti kuorrutuksen jälkeen, koristelu ei onnistu niin hyvin jos kuorrutus ehtii jähmettymään
- Vedä keskeltä ulospäin coctail-tikulla

2 kommenttia:

  1. Tuleeko nuo suklaat ja rasva sekoittaa keskenään ?

    VastaaPoista
  2. Suklaa ja rasva voidaan (ja tarkoituskin on) sulattaa yhdessä. Eli kaikki vaan samaan kattilaan ja liedelle. Matalaa lämpöä kannattaa käyttää ja sekoitella tiuhaan. Näin suklaakin sulaa varmemmin ilman pelkoa pohjaan palamisesta.

    VastaaPoista