lauantai 13. marraskuuta 2010

Koristeita sokerimassasta

Ullan Unelman Porin liikkeen loppuunmyynti aiheutti minulle pienimuotoisen ostoshulluuden. Hankin nimittäin uusia muotteja (koristeita ja piparkakkuja varten), sokerimassaa ja pastavärejä. Ja niitähän piti sitten päästä kokeilemaan. Muottien kanssa kukkien tekeminen on suhteellisen helppoa, mutta vielä pitää tehdä erinäisiä kokeiluja että saan niistä vielä paremman näköisiä. Ideoita kyllä tuli nytkin, mutta en tällä kertaa kokeillut kuin muottien käyttöä ja hiukan massan värjäämistä.

Vähän niinkuin joulutähti
Värjäyskokeilu
Punainen sokerimassa oli sen väristä ostettaessa ja siitä teinkin sitten isomman erän "ehkä vähän niinkuin pieniä joulutähtiä" -kukkia. Yllätyin siitä kuinka hyvin massa oli kestänyt säilytystä avattuna. Oli pääosin vielä aivan käyttökelpoista. Pastaväreillä värjäämistä kokeilin ensin punaisen massan kanssa ja se kokeilu meni aika hyvin penkin alle. Opin siis, että jos lisää sinistä väriä punaiseen massaan ei suinkaan saa aikaiseksi violettia vaan mustaa. Valkoisen massan värjääminen vihreäksi sen sijaan onnistui suhteellisen hyvin. Väri vain on aika vaalea vaikka mielestäni lisäilin väriä massaan aika runsaalla kädellä. Pitää varmaan vielä katsoa saako kyseisellä värillä aikaiseksi tummempaa vihreää vai tarvitaanko sitä varten ihan oma värinsä.
Sokerimassalehtiä
Kuvista näkee mitä sain aikaiseksi.

Edit: Kuviot eivät sitten kestäneet kovinkaan pitkään kauniina kaakaokiilteen päällä. Alkoivat sulamaan ja levittivät siten epämääräisen vihreää ja punaista lientä pitkin kiilteen pintaa. Ehkä eivät olleet kuivuneet tarpeeksi tai kiilteen pinnassa oli liikaa kosteutta. Pitänee selvitellä mistä moinen johtui. Ensiavuksi ainakin se, että koristeet laitetaan kakun kiilteen päälle vasta ihan hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti