Etualalla flamecomunat ja lihapullat, taustalla mm. pavut, lohkoperunat ja lihavartaat. |
Suolamantelit
225g manteleita (kuorittuja)
4 rkl oliiviöljyä
karkeaa merisuolaa
- Lämmitä uuni 180 asteiseksi
- Levitä öljy uunivuoan pohjalle
- Lisää mantelit ja sekoittele niin, että peittyvät hyvin öljyyn. Huolehdi, että ovat "yhtenä kerroksena"
- Paahda useasti käännellen kunnes mantelit ovat kullanruskeita.
- Valuta talouspaperin päällä.
- Lisää reilusti suolaa ja sekoita.
- Parhaita nautittuna lämpiminä.
Aioli
3 kananmunan keltuaista
2,5 rkl sitruunamehua
2 kuorittua valkosipulin kynttä
suolaa ja pippuria
15 rkl oliiviöljyä (tai muuta ruokaöljyä)
- Laita keltuaiset, sitruunamehu, valkosipulit, suola ja pippuri korkeaan astiaan (sauvasekoittimen kulho on mainio tähän tarkoitukseen) ja surauta tasaiseksi sauvasekoittimella
- Ala lisäämään öljyä vähitellen. Ensin tipoittain ja sitten ohuena nauhana. Anna sekoittimen käydä koko ajan.
- Majoneesi alkaa muodostumaan melkein huomaamatta kunhan sekoittaa tehokkaasti ja lisää öljyä varovaisesti.
- Tämä on todella hyvää! Valkosipulin määrää voi lisätä/vähentää oman maun mukaan.
Kanaa valkosipuli-sitruunaliemessä
4 nahatonta ja luutonta kananrintaa (sellaiset valmiit maustamattomat rintafileet käyvät hyvin)
5 rkl oliiviöljyä
1 silputtu sipuli
2 silputtua valkosipulinkynttä
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 tl kuivattua persiljaa (tai reilusti tuoretta jos sitä on, mieluiten silopersiljaa)
suolaa ja pippuria
- Leikkaa rintapalat ohuiksi suikaleiksi.
- Kuumenna öljy pannussa, lisää sipuli ja kuullota kunnes sipuli on pehmennyt, mutta ei ruskistunut. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä hetki.
- Lisää kanansuikaleet ja paista kypsiksi
- Lisää kuoriraaste ja sitruunamehu ja anna kiehua.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoa kuumana.
Muuta
- Ohjeet "Ruokasuosikit - tapakset" -kirjasta jollei toisin mainita.
- Tällä kertaa käytimme ostosalsaa (kun kaikkea ei jaksanut itse väsätä), joka toimi ihan hyvin. Seuraavalla kerralla voisi tehdä salsankin itse. Sen kun voi tehdä hyvissä ajoin etukäteenkin.
- Rapeakuorinen leipä (maalaisleipä tms.) oli kyllä aivan ehdoton lisä. Sillä kun saattoi kerätä talteen viimeisetkin liemet sitruunakanasta ja nauttia sen seurana juustoja.
- Lihapullat tein etukäteen ja maustoin tällä kertaa mm. juustokuminalla ja tuoreella mintulla. Lihavartaat olivat marinadissa aamusta asti ja paistoimme ne sitten uunissa. Valitettavasti vähän liian kypsiksi...
- Pavut ja pinjansiemenet toimivat erittäin hyvin lisäkkeenä. Käytin siis pakastettuja vihreitä papuja, jotka sulatettiin ja sitten lämmitettiin pannulla sipulin ja valkosipulin kera. Viimeistely paahdetuilla pinjansiemenillä.
- Flamencomunat olivat herkullisia ja sopisivat muuten erinomaisesti brunssiruuaksi. Ideana siis: paistetaan sipulia, paprikaa ja tomaatteja pannulla ja laitetaan uunin kestävään astiaan jonka päälle rikotaan pari kananmunaa ja annetaan hyytyä uunissa. Helppoa ja hyvää.
- Jälkiruuan ohje löytyy täältä. Lisäkkeeksi musta- ja valkoherukoista sekä mansikoista tehtyä marjakastiketta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti