lauantai 30. huhtikuuta 2011

Biff á la Rydberg

Vappuinen ruokalaji. Tosin me söimme tätä pääsiäisenä mökillä, mutta sopisi varmasti erittäin hyvin vapunpäivän post-piknik ruuaksi... Idean tämän ruuan tekoon sain uusimmasta keittokirjastani "Petäjäisestä pestoon - aikamatka suomalaisiin makuihin".

Biff á la Rydberg neljälle
500g naudan sisä(tai hyvin raakaktypsytettyä ulko)filettä
Etikkapunajuuria
Suolakurkkuja
2 dl kuohukermaa
1 tl Dijon-sinappia
500g kiinteitä perunoiota
2 sipulia (tai enemmän)
1/2dl olutta
40g voita
4 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

- Kuutioi punajuuret ja kurkut tarjoiluvadeille ja nosta odottamaan.
- Vatkaa kerma ja sekoita siihen sinappi ja jätä odottelemaan jääkaappiin
- Kuori ja pilko perunat sormenpään kokoisiksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja leikkaa liha hieman perunoita isommiksi kuutioiksi.

Perunat
- Sulta puolet voista kattilassa tai kasarissa ja lisää perunat. Kypsennä sekoitellen. Kypsyvät noin 10-15 min. Mausta suolalla.

Olutsipuli
- Freesaa sipuleita voissa. Lisää olut kun sipulit alkavat pehmetä. Pienennä samalla lieden tehoa. Sipulit ovat valmiita kun olut on haihtunut.

Liha
- Sulata loput voista pannussa ja lisää lihat. Kypsennä oman maun mukaiseen kypsyysasteeseen.
- Mausta suolalla ja pippurilla

- Perunat ja sipulin voi pitää lämpimänä uunissa jos haluat tehdä ne ennen lihan paistoa.
- Nosta tarjolle vadille johon olet asetellut keltuaiset (erottele valkuaisista) kuoriinsa. Keltuainen toimii dippinä lihalle.
- Tarjoile etikkapunajuurten, suolakurkun ja sinappikräämin kanssa.


Huomioita
- Lihaksi esitetään käytettäväksi sisäfilettä, mutta käyttämäni erittäin hyvin raakakypsytetty ulkofilekin tuntui käyvän hyvin.
- Lihan olisivat kaivanneet marinointia (vaikka tosi hyvää lihaa olikin, niin mausteisiin tottuneena jäin kaipaamaan muitakin makuja kuin suolaa ja pippuria).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti