Tuli sitten hieman nälkä tässä yhtenä iltana ja kun olin juuri tehnyt marenkeja niin oli reilusti keltuaisia käytettävänä. Tästä munakkaasta tuli siis erityisen keltainen ja herkullinen. Tällaisten munakkaiden ideana on käyttää sellaisia aineksia mitä kaapista löytyy ja paistaa munakas sitten kypsäksi alhaisella lämmöllä. Täytteitä ei laiteta munakkaan keskelle vaan ne lisätään pannulle samaan aikaan kuin munakas "taikina". Munakasta voi siis soveltaa omien mieltymysten, jääkaapin sisällön ja nälän asteen mukaisesti. Tässä kuvassa näkyvän munakkaan ohje sen mukaan mitä muistan.
Summittainen ohje
3 kananmunan keltuaista
1 kananmuna
|
"Raaka"munakas |
Loraus maitoa
Suolaa
Pippuria
5 kirsikkatomaattia
Muutama keitetty peruna (uusia)
Sipuli
Pari viipaletta peperonia
Reilusti rucolaa
Rypsiöljyä
- Viipaloi peruna, pilko sipuli ja puolita tomaatit.
- Silppua rucola
- Vatkaa kanamunat, maito ja mausteet kevyesti. Lisää rucolasilppu.
- Kuumenna pannulla öljyä ja lisää perunat ja sipuli. Paista sen aikaa, että saavat vähän väriä.
- Kaada munakasmassa pannulle. Lisää tomaatit ja peperonit pannulle. Vähennä lämpöä ja laita kansi päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti