tiistai 28. kesäkuuta 2011

Juhannusbrunssi 2011

Kuten kuvasta näkyy oli tämän vuoden juhannuspäivän brunssi aika maukas. Ruokalistalla mm. paistettuja munia, munakokkelia, amerikkalaisia pannukakkuja, tuoreita vihanneksia, kylmäsavulohta, vaahterasiirappia, paistettuja perunoita ja pikkuleipiä. Kaikkea oli paljon ja kaikkea sai syödä juuri siinä järjestyksessä kuin halusi. Muun muassa munakokkeli, vaahterasiirappi ja pannukakut sopivat mainiosti yhteen. Ettäs tiedätte.

Amerikkalaisia pannukakkuja en ollut aiemmin tehnyt. Pannukakut olivat helppoja tehdä ja erittäin herkullisia. Vielä kun ne maistuivat "juuri siltä kuin pitikin", niin hyvin meni. Ohje Myllyn Parhaan sivuilta eli täältä. Laitan ohjeen myös tuohon alle.

Ohjeen lukua suoraan verkosta
Amerikkalaiset pannukakut
3 kananmunaa
2-3 rkl fariinisokeria
5dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
3 dl maitoa
2 dl piimää

- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja vaahtoon vuorotellen nesteiden kanssa.
- Sekoita tasaiseksi ja paista pienellä blini tms. pannulla paksuja pannareita.
- Ohjeessa oli myös 1/2 dl voisulaa tai öljyä. Itse unohdin sen pöydälle ja hyviä pannareita tuli silti.

Näitä voi syödä vaahtrasiirapin, hillojen, hunajan, pekonin, kylmäsavulohen tai oikeastaan minkä tahansa kanssa. Mansikatkin olivat herkullinen lisä. Paistaessa taikinaan voisi lisätä mustikoita tai vaikka banaania.










2 kommenttia:

  1. Amerikkalaiset pannukakut, munakokkeli ja vaahterasiirappi ON mahtava yhdistelmä! :D testattu on amerikkalaisissa aamiaiskahviloissa ja tosiaan toimii :) Tosiaan melko maukkaan näköinen brunssi teillä, nam!

    VastaaPoista
  2. Melko maukas todellakin :) Pannukakkuja alkoi tehdä uudestaan mieli kun kirjoitti tuota tekstiä... oli ne sen verran hyviä.

    VastaaPoista