Suklaakakku toffeekuorrutteella. Tein kuorrutuksen eilen jääkaappiin odottelemaan ja tänään väsäsin sitten kakun kuorrutteen alle. Kuorrute toimii erittäin hyvin. Hieman tahmeaa sen on ja kuten kuvasta näkyy en saanut siivottua kaikkea pölysokeria pois näkyvistä. Ei taitaisi myöskään kovin erikoiset koristeet onnistua tästä massasta. En nimittäin usko, että kuivuu kovinkaan kovaksi. Ja sitä paitsi kun kuorrutteessa on kermaa ei se myöskään ikuisuuksiin säily. Maku on mitä mainioin, joten tulen tätä varmasti toistekin testailemaan. Seuraavaksi ehkä lakritsifudgeista tai niistä selkeästi suklaan makuisista. Tällä kertaa en laittanut kakun ja kuorrutteen väliin mitään tarttumapintaa tai eristettä. Toivottavasti ei ala irtoilemaan, kupruilemaan tai hikoilemaan... Palaan asiaan jos huomaan korjaustarpeita. Itse kakku on varsin yksinkertainen (ensimmäistä kertaa kokeiltu ohje Ulla Svenskin Unelmakakut kirjasta) suklaakakku, jonka väliin laitoin omenahilloa. Senkin sitten näkee miten hyvin maut sopivat toisiinsa.
Suklaakakku
Koristelehtiä |
200g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaujauhetta
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljajauhetta
1 dl kahvia (vahvaa, esim "mutteripannulla" tehtyä)
100g sulatettua suklaata
- Lämmitä uuni 175 asteeseen.
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää kananmunat yksitellen (ja samalla vatkaten).
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen kahvin kanssa.
- Lisää lopuksi suklaa.
Kakku koko komeudessaan |
- Kaada voideltuun vuokaan ja paista noin 50-60min koosta riippuen. Kokeile kypsyyttä tikulla.
- Leikkaa kakku jäähtyneenä 2-3 osaan ja levitä väleihin hilloa, marmeladia tms.
- Kuorruta toffeekuorrutuksella (ohje täällä) ja kuorrutteesta leikatuilla kuvioilla. Orava pysyi paikallaan vain varovasti painaen, koristelehtien kiinnitykseen käytin sokerivesikuorrutetta (sitä valmiina ostettavaa).
Huomioita
- Tein kakun suhteellisen pieneen vuokaan ja sain samasta taikinasta myös pellillisen minimuffinsseja. Alkuperäisen ohjeen mukaan kakku tehdään 22x22cm neliövuokaan, joten sen mukaan voi miettiä taikinan riittävyyttä.
- Kakkupohja käy hyvin mille tahansa täytteille ja kuorrutteille mitä nyt yleensäkin voi suklaakakulle kuvitella. Väliin siis voi laittaa vaikka kermavaahtoa ja mansikoita, erilaisia hilloja, suklaamoussea jne.
Ihanan kuuloinen kakku! Harkitsen poitsun 2-v synttäreille. Oliko tuo toffeekuorrute vaikea käsitellä? Siis saisikohan tällainen ei-pro kakunleipoja sen suht siististi kakun päälle? :)
VastaaPoistaNo mun mielestä toffekuorrutus toimi tosi helposti. Oli itse asiassa helpompaa käsitellä kuin sokerimassa... mutta lukiessani Kinuskikissan sivuilla olevaa keskustelua niin sieltä kyllä löytää epäonnistuneitakin yrityksiä. Kun vaan sulattaa fudget tarpeeksi pieneen kermamäärään niin en uskoisi tulevan liian hankalaksi. Niin ja kaulitsee silikonialustan puuttuessa (?) leivinpaperin päällä käyttäen reilusti tomusokeria. Jos teet tuommoisen suklaakakkupohjan niin suosittelen täyttämistä ainakin vuorokautta ennen. Maku nimittäin vaan paranee kun kakku vähitellen kostuu omenahillosta :) Jos haluat vielä lisävinkkejä niin kysele. Koitan auttaa!
VastaaPoistaTein muuten samalla idealla viime viikolla toisenkin kakun. Koitan saada siitäkin postauksen tänne ihan pikapuoliin.
Kiitos näistä kommenteista! Ajattelin tehdä juu tuollaisen suklaisen kakun ja jo päivää ennen vetäytymään. Tarvii varmaan vaan tehdä kaksinkertainen taikina että riittää kaikille :) Veikkaan että on menekkiä!
VastaaPoistaNiin ja varmaan tuohon toffeekuorrutteen päälle voi sellaisella, onkohan se geelimäisellä, "elintarviketussilla" vaikka hoitaa koristelut.
Kannattaa tosiaan tehdä kaksinkertainen annos jos on enemmän syöjiä. Uskoisin että hyvinkin voi siihen kuorrutteen päälle kirjoitella. Tosin luulisin, että kannattaa kuorruttaa ajoissa ja antaa taas jähmettyä jääkaapissa ennen koristelua. Itse en ole vielä kokeillut muuta koristelua kuin sellaisia muotilla tehtyjä kuvioita... Niin ja marmorointia, siitä enemmän ehkä huomenna kun saan kuvat ulos kamerasta :)
VastaaPoista