Nallen takaraivo oli ainut osa jonka sain ehjänä ulos vuoasta. |
Ongelmia
- Kakkuvuoka ei mennyt kiinni kunnolla ja taikinaa pääsi valumaan ulos sekä saumoihin. Vuoan puolikkaat jäivät siis kiinni toisiinsa tämän(kin) takia.
- Vuoka olisi pitänyt varmaankin voidella ja jauhottaa vieläkin tarkemmin. Seuraavalla kerralla kokeilen korppujauhoja.
- Tällainen maustekakkutaikina ei näköjään toimi. Pitää yrittää löytää joku paremmin sopiva. Ehkä sellainen "pound cake" toimisi.
Valkoinen karhu
2 kananmunaa
3dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1,5dl maitoa
2tl leivinjauhetta
1tl kaardemummaa
2tl kanelia
100g voita
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Sekoita jauhot munavaahtoon. Lisää maito vähitellen. Lisää lopuksi sulatettu voi.
- Kypsennä voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 200 asteessa noin 45 minuuttia.
Kun haluan supervarmistaa, että kakku ei jää kiinni, niin ensin voitelen voilla, sitten hippasen öljyä vielä päälle ja sitten jauhoja. Ja toistaiseksi tuolla tavalla ei ole kertaakaan jäänyt kakku kiinni. Normaalirepertuaari sisältää pelkästään voitelun ja jauhoituksen.
VastaaPoistaMillä jauhotat? Minusta parhaiten toimii mannaryynit. Kati.
VastaaPoistaPitää tosiaan jatkaa harjoituksia. Normaalisti voitelemalla ja jauhottamalla ei ole aiemmin kakut kiinni jääneet... kerta se on siis ensimmäinenkin. Tällä kertaa käytin ihan vain margariini+vehnäjauhot mallia. Seuraavalla kerralla kokeilen uusia niksejä :) Kiitos vinkeistä!
VastaaPoista