perjantai 15. heinäkuuta 2011

Not quite a trifle

Eli siis mustikkainen jälkiruoka, joka sai inspiraationsa peribrittiläisestä jälkiruoasta nimeltäänsä "trifle". Trifle on siis yleensä hedelmistä, sokerikakusta, hyytelöstä, vaniljakastikkeesta (custard) ja kermasta muotoutuva kerrosjälkiruoka. Lisätietoja voi halutessaan lukea täältä. Trifle -sanalla on tietysti muitakin tarkoituksia... pikkujuttu tai joutava asia lienevät aika paikkaansa pitäviä käännöksiä. Tässä siis pikkujuttu.

Pikkujuttu - not quite a trifle
Suklaisia minimuffinsseja (tästä kakkutaikinasta tehtyjä)
kermavaahtoa
Ruokosokeria
Mustikoita

- Mausta kermavaahto ruokosokerilla.
- Asettele kulhojen pohjalle pari minimuffinssia ja mustikoita. Lisää kermaa ja lisää mustikoita sekä lopuksi vielä yksi muffinssi.
- Minimuffinssien sijaan voi käyttää vaikka kakkupohjasta yli jääneitä palasia tai keksejä tai oikeastaan mitä vain.
- Mustikat voi korvata mansikoilla tai hedelmän palasilla tai muilla herkuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti