lauantai 17. syyskuuta 2011

Omena-kaneli muffinssit

Elämme parasta omena-aikaa ja sain kassillisen herkullisia kaneliomenoita, joista päädyin tekemään muun muassa muffinsseja. Pitkälti samaan muffinssipohjaan, jota olen aiemminkin käyttänyt. Tällä kertaa korvasin osan sokerista ruokosokerilla saadakseni hiukan kinuskista makua muffinsseihin.

Kaneliomenat
Kaksi isohkoa omenaa
2rkl voita
2rkl ruokosokeria
Kanelia

- Lohko omenat ensin neljään osaan, poista seiemnkodat ja pilko lohkot noin 3-4 pienempään lohkoon.
- Sulata voi pannulla, lisää sokeri ja reilusti kanelia sekä omenat. Paista omenoita muutama minuutti siten, että omenat maustuvat kanelisiirapissa ja kypsyvät vain hieman. Omenoiden tulee pysyä hyvin koossa, sillä muuten niiden paineleminen muffinsseihin voi olla hankalaa.
- Jätä omenanlohkot odottelemaan, voit sekoitella niitä muutaman kerra, jotta siirappi maustaa omenat varmasti kauttaaltaan.

Muffinssit (12-14kpl isoja muffinsseja)
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5dl sokeria
1dl ruokosokeria
2,5tl leivinjauhetta
Vaniljajauhetta (noin 1/4tl)
2 kananmunaa
2dl maitoa
75g voita sulatettuna

- Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
- Vatkaa munat, maito ja sulatettu voi keskenään toisessa kulhossa ja lisää kuivien aineiden sekaan. Sekoita tasaiseksi.
- Lusikoi muffinssivuokiin.
- Lisää omenat. Paina jokaiseen muffinssiin 2-3 omenanlohkoa. Omani jäivät pinnalle, mutta halutessasi voit painella lohkot syvemmälle taikinan sisään.


Huomioita
- Tein muffinsseja varten tuorejuustokuorrutuksen (100g tuorejuustoa, 1dl tomusokeria), jonka lisään päälle ehkä ennen syöntiä. Katsotaan. Jos näyttävät kivoilta silloinkin saatan lisätä siitäkin vaiheesta kuvan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti