torstai 24. marraskuuta 2011

Pipo ja heijastinkukka

Sain salaiselta neuleystävältäni kauniita harmaita villa-soija lankoja ja nyt pääsin niitä käyttämään. Langa siis Gjestal Bris -merkkistä. Lanka oli tosi mukavaa ja nopeaa neuloa ja teinkin sitten sunnuntain ratoksi itselleni pipon. Vielä ei päässyt käyttöön kun noin paksu pipo ei pyöräilykypärän alle mahdu, mutta eiköhän lähipäivinä päädy päähän kun lähden liikenteeseen kävellen. Lankaa jäi vielä saman verran kuin pipoon meni, eli lopusta tehdään sitten ehkä settiin sopivat lapaset tai kauluri tai jotain. Katsotaan mihin käyttöön päätyy.

Ajatuksena oli tehdä peruspipo ja sellainenhan siitä sitten tulikin. 100 silmukkaa, suljettua neuletta ja 3 oikein 2 nurin joustinneuletta sellainen reilu 20cm. Kavennus "oikeiden raitojen" kohdalla ja jatko 2o2n joustinneuleella. Lopuksi kun pipo on sopivan mittainen päättelin muutaman kerroksen välein loputkin silmukat.

Heijastinkukan tein samasta langasta ja ajattelin alustavasti kiinnittää sen pipoon. Lopputulos oli kuitenkin liian söpö, joten heijastin varmaan päätyy takin rintamukseen :) Tämä lanka muuten sitten EI sovi oikein tuohon kukan tekoon. Lanka nimittäin ei kestä vetämistä, eli päättely meinasi aiheuttaa suurempaakin sadattelua. No, kukka kestää sen minkä kestää ja jos alkaa hajoamaan käytän heijastinnauhan uudelleen seuraavaan vastaavaan projektiin.

3 kommenttia:

  1. Kaunis pipo ja kaunis on heijastinkukkakin. Upeampi, mitä itse tein.

    VastaaPoista
  2. Mites tuo kukka on tehty. Se on tosi upea =)

    VastaaPoista
  3. Kiitos!
    Kukka on ihan simppeli tehdä sellaisella "pitsikukkakehikolla". Jos Anna haluat voin koittaa selittää asiaa jossain vaiheessa...

    VastaaPoista