sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Ruutukakku isälle

Tällaisella idealla tehtyjä kakkuja olen joskus kuvissa nähnyt. Ja jotkut leivontatarvikeliikkeet myy tätä varten ihan spesiaalivuokiakin. Mutta nyt kun törmäsin juuri sopivasti tähän ohjeeseen niin pitihän se itsekin testata. Ideana on siis paistaa kaksi kakkupohjaa ja koota niistä yksi iso kakku, joka leikkautuessa näyttää hienolta ruudukolta.
Ohjeen (vähän muokatun) laitan tähän, mutta tarkempia vaihekuvia yms. kannattaa ehdottomasti käydä tuolta Ullan blogista käydä katsomassa. Tein kaksi erillistä kakkutaikinaa, sillä en omista kahta samankokoista vuokaa (paitsi sellaiset minivuoat, mutta ne nyt eivät tähän juttuun käy).

Kakkupohja
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 kukurallinen rkl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

Kaakaokakkupohja

3 kananmunaa
1 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 kukkurallinen rkl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

- Molemmat kakkupohjat tehdään samalla tavalla. Jos sinulla on kaksi samankokoista vuokaa voit tehdä yhden ison taikinan ja jakaa sen sitten kahtia lisäten toiseen annokseen kaakaojauheen.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää kuivat aineet vaahtoon ja sekoita varovasti tasaiseksi.
- Kaada voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 30 min.

Suklaakuorrute
450g tummaa suklaata
2 dl kermaa (laktoositon)
n. 50g voita (laktoositon)
- Laita kerma ja paloiteltu suklaa pinnoitettuun kattilaan (ettei pala pohjaan, voit myös tehdä tämän vesihauteessa).
- Sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi.

Muuta kakkuun tarvittavaa
n. 2 dl omenahilloa
n. 2 dl omenamehua
Tilkka konjakkia
Hieman vaniljasokeria

Kakun kokoaminen
- Leikkaa pohjat Ullan ohjeen mukaisesti renkaiksi. Kokoa ensimmäinen kakkupohja tarjoilulautaselle. Kostutta omenamehulla (jonka voi maustaa sillä konjakilla ja vaniljasokerilla) ja levitä päälle kerros suklaakuorrutetta.
- Toista lopuilla pohjilla.
- Sivele kakun päälle ja reunoille omenahilloa.
- Kuorruta lopulla suklaalla.
- Koristele halutessasi sokerimassakirjaimilla, pikeerikoristeilla, marsipaanilla, suklaalastuilla tai millä ikinä haluatkin.

Huomioita
- Kakkupohjista tuli hieman eri korkuiset, joten kakun saaminen tasaiseksi oli hiukan hankalaa. Voisi onnistua jos täyttäisi edellisenä päivänä, jättäisi pienen painon alle vetäytymään yöksi ja kuorruttaisi vasta seuraavana päivänä.
- Kakun väleihin voisi laittaa omenahilloa tai esim. lemon curdia antamaan lisää makua. Kakusta tuli hyvä, mutta hiukan makua ja kosteutta olisi kaivannut lisää. Neutraalin värinen hillo tai vastaava ei häiritsisi kuviota, mutta toisi lisää makua.
- Koska kakun teksti on koriste niin kielioppivirheisiin ei kuulu kiinnittää huomiota :)

5 kommenttia:

  1. Hillot voisi korvata kermavaahdolla? :) Kermavaahto sopisi hyvin tuo kanssa.

    VastaaPoista
  2. Kermavaahto sopisi tosiaan tosi hyvin kakun kanssa. Olisin voinut lisätä, että kermavaahtoa tarjolle kakun viereen :)
    Kakun väliin en ehkä kermaa lähtisi tässä tapauksessa laittamaan, mutta lisäkkeeksi ehdottomasti!

    VastaaPoista
  3. Hieno väkerrys/ompelus! Tässä yhdistyvät molemmat, leivottu tilkkutäkki :)

    VastaaPoista
  4. Leivottu tilkkutäkki. Tosiaankin :)

    VastaaPoista
  5. Taidokkaasti askarreltu makea kakku!


    www.nami-hiiri.com :D

    VastaaPoista