torstai 10. marraskuuta 2011

Kukkakimppu

Olin tuossa viikko sitten Varsinaisten Marttojen järjestämällä kukkiensidontakurssilla. Eli ihan oikeasti sitä kukkia ja sidontaa... No, kurssi siis järjestettiin Tuorlassa, jossa koulutetaan floristeja. Pääsimme samalla hieman tutustumaan opinto-ohjelman tiloihinkin. Hienot on tilat, vaikka näin syyspimeässä sinne olikin aika vaikea löytää. Maaseudulla kun ei juurikaan ole katuvaloja...

Kuvassa näkyy illan lopputulos (joskaan ei ihan kokonaan...). Neilikat ovat hiukan lakastuneet, mutta muuten kimppu on hyvinkin esittelykunnossa näin viikonkin päästä. Nyt pitäisi vaan saatujen ohjeiden mukaan vaihtaa vesi, pestä maljakko ja (näin meille kerrottiin) harjata kukkien varretkin puhtaaksi tiskiharjalla. Voi olla, että jätän tuon viimeisen osion tekemättä. Mutta sillä tavalla kuulemma pysyy kukat parhaiten kauniina ja vesi puhtaana. Ja täytyyhän sitä floristiikan opettajaa moisessa asiassa uskoa.

Kimpussa on neilikoita, eukalyptusta, keskellä hortensia, ja sitten vielä skimmia ja kuisma sekä reilusti jotain vihreitä lehtiä. Ja tuo kuvassa näkyvä sammalen näköinen on myös neilikka. Vaikka ei ehkä siltä ensinäkemältä vaikutakaan.

2 kommenttia:

  1. Hieno on! Oliko sellainen kurssi, että jatkossa uskot tekeväsi kimppuja enemmän?

    VastaaPoista
  2. Ehkä... Kyllähän siitä opetuksesta sellainenkin hyöty oli, että nyt osaisin tehdä vaikka sellaisesta tulppaaninipusta ihan kimpun näköisen.

    VastaaPoista