torstai 3. marraskuuta 2011

Suklaahippumuffinssit suklaakermavaahdolla

Muffinsseja. Tai varmaan joku nyt sitten ilmoittaa, että nämä ovat kyllä kuppikakkuja. Mutta kuten aikaisemminkin olen todennut, niin minä teen muffinsseja vaikka valmistustapa jonkun tulkinnan mukaan jotain muuta olisikin. Tosin voisin ehkä harkita tekeväni vuokaleivoksia, sillä sitähän muffinssit kuorutettuina omalla tavallaan ovat... No, oli miten oli. Tässä nyt erittäin hyvien suklaahippumuffinssien ohje. Kuorrutukseen tein vain yksinkertaisen kermavaahto-suklaa sekoituksen. Paistoin muffinssit hyviksi havaituissa silikonivuoissa, mutta tällä kertaa laitoin paperivuoat vuokien pohjalle. Valitettavasti minulta ei löyutynyt varsinaisia muffinssivuokia, vaan jotain matalampia leivosvuokia... No, toimivat ihan ok, vaikka ihan kaikki paperit eivät olleetkaan vuokien pohjalle painuneet (parin muffinssin pohja oli kupera...).

Suklaahippumuffinssit (noin 10-12kpl)

2 kananmunaa
1,5dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5tl vaniljajauhetta
1,5 dl sulatettua voita tai margariinia
n. 80g tummaa suklaata rouheena.

- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää kuivat aineet ja sulatettu voi taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää taikinaan rouhittu suklaa.
- Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 225 asteisessa uunissa noin 12-15min.

Suklaakermavaahto
2 dl vispikermaa
100g tummaa suklaata

- Vatkaa kerma vaahdoksi.
 - Sulata suklaa. Lisää suklaa kermaan ja pursota. Koristele nonparelleilla.
- Kannattaa varoa juoksettumista tai kerman "sulamista".
- Kermasta tulee helposti tosi paksua ja rakeista, kuten kuvistakin näkyy. Maku kuitenkin sopii mainiosti suklaahippumuffinsseihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti