perjantai 30. joulukuuta 2011

Punaherukkamacarons

Tein jouluksi erän macaronseja. Niiden ohje löytyy täältä. Kokeiluerään laitoin väliin lemon curdia, mutta näihin joulutarjottaviin halusin hieman toisenlaista täytettä. Tein siis punaherukkacurdia. Perusohje on Kinuskikissalta lainattu, mustikka curdin ohje. Tällä kertaa siis mustikoiden sijaan punaherukoita. Itse olen aiemmin kokeillut tätä myös mustaherukoilla. Laita täytettä pieni lusikallinen macaronsien puolikkaille ja paina toinen puolikas päälle. Säilytä jääkaapissa, kestävät säilytystä jokin aikaa jos eivät tule syötyä.

Redcurrant curd
Annoksesta tulee yksi iso purkillinen curdia
2 dl herukkasosetta (soseuta herukat sauvasekoittimella)
1,5 dl hillosokeria
3 keltuaista
75g voita

- Laita kattilaan herukkasose, sokeri ja keltuaiset ja keitä kunnes seos kiehahtaa. Kannattaa olla varuillaan ettei polta sosetta pohjaan, eli sekoita koko ajan.
- Keitä alhaisella lämmöllä 5-10min eli kunnes seos sakenee.
- Jäähdytä seos jääkaappikylmäksi.
- Lisää voi nokareina ja vaahdota sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi.
- Tämän voi tehdä tuoreista, tai kuten minä, pakastetuista herukoista.

2 kommenttia:

  1. Oletko koettanut tehdä värillisiä macaronseja, esim. vaaleanpunaisia?

    Onnistuuko näiden valmistaminen myös vähemmän pätevältä leipojalta kuin sinä olet?

    VastaaPoista
  2. Värjäystä en ole vielä kokeillut, jostain kun luin että kannattaa värjätä jauhemaisilla väreillä ja niitä ei kaapista löydy. Kunhan saan hankittua niin kokeilen varmasti, näidenhän "kuuluu" olla vaalenapunaisia, vihreitä tms. pastellisävyisiä.

    Toinen macarons yritys ei onnistunut ihan niin hyvin kuin tuo ensimmäinen... maku oli edelleen hyvä, mutta "kuorista" ei tullut kauniita. Ei tekeminen vaikeaa ole, mutta aina vain ei näköjään onnistu. Kannustan siis kokeilemaan!

    VastaaPoista