Valmiit "kuoret" täyttöä (ja pakastusta) odottamassa. |
Ohjeen löysin Ewelyn´s Cakeheaven -blogista.
Macarons
100g mantelijauhetta
110g kananmunan valkuaista (n. 3 kpl)
200g tomusokeria
4 rkl sokeria
väriainetta ja makuaineita tarvittaessa (vaniljasokeri, erilaiset aromit, itse käytin vähän vaniljajauhetta)
- Sekoita keskenään mantelijauhe sekä tomusokeri.
- Vatkaa sähkövatkaimella valkuaisia kunnes ne alkavat vaahtoutua. Lisää sitten sokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa kunnes vaahto on paksua, kiinteää ja kiiltävää.
- Sekoita manteli+tomusokeriseos nuolijalla valkuaisvaahdon joukkoon. Lisäsin jauhot siivilän läpi saadakseni kaikki paakut ja isommat mantelin palat pois. Taikina ei saisi olla liian kovaa, muttei myöskään liian löysää. Voit kokeilla koostumusta laittamalla pienen nokareen leivinpaperille, tuloksena pitäisi olla tasainen pinta eikä siihen saisi jäädä huippuja. Jos jää, on taikina liian paksua ja sitä tulisi vielä hetki sekoitella.
- Laita taikina pursotinpussiin jossa on iso pyöreäpäinen tylla. Pursota halkaisialtaan noin 2cm kokoisia nappeja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kopauta peltiä pari kertaa pöytää vasten, ja anna sen jälkeen niiden levätä noin tunnin verran.
- Lämmitä uuni 150 asteeseen, ja paista macaronseja keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja täytä oman makusi mukaan. Kuoret voi kuulemma pakastaakin.
Huomioita
- Taisin tehdä macaronseista vähän liian suuria. Taitaa olla enemmän kuin 2cm halkaisijaltaan... Mutta seuraavalla kerralla sitten. Tuli niistä vähän eri kokoisiakin, mutta kunhan löydän aina kaksi saman kokoista niin eikös se riitä?
- Pakastamista kokeilen. Täytin vain muutaman macaronsin ja loput laitoin pakkaseen odottelemaan joulua.
- Totesin toisella yrittämällä, että macaronseja ei kannata paistaa kiertoilmalla. Minulla ainakin nousivat siten vain toiselta puolelta. Lopputuloksena siis muotopuolia macaronseja.
- Taikinaa kannattaa sekoitella siihen asti, että leivinpaperille laitettu kokeilunokare todellakin siliää tasaiseksi. Jos taikina on liian paksua, jää macaronseihin rumia huippuja ja ne eivät muutenkaan muotoudu kauniiksi.
Edit: Lisää huomioita.
- Totesin toisella yrittämällä, että macaronseja ei kannata paistaa kiertoilmalla. Minulla ainakin nousivat siten vain toiselta puolelta. Lopputuloksena siis muotopuolia macaronseja.
- Taikinaa kannattaa sekoitella siihen asti, että leivinpaperille laitettu kokeilunokare todellakin siliää tasaiseksi. Jos taikina on liian paksua, jää macaronseihin rumia huippuja ja ne eivät muutenkaan muotoudu kauniiksi.
Edit: Lisää huomioita.
Nää oli täydellisiä! Aah... Muita herkkuja odotellessa,
VastaaPoistaSiskos
Joitain muita herkkuja taisit jo saadakin ;) Ja näitä punaherukkatäytteellä saatat saada tänään lisää.
VastaaPoista