maanantai 16. tammikuuta 2012

Huivi-kauluri-tuubihuivi - mitä näitä nimityksiä nyt sitten onkaan

Minulta jäi joululahjaksi tehdystä neuletakista yksi kokonainen kerä Novitan Noki-lankaa käyttämättä. Vähän aikaa pohdin mitä langasta voisi tehdä, kunnes sitten päädyin kokeilemaan tällaisen huivin tekemistä. Hiukan tuli purkamista ja uudelleen neulontaa kokeiltua, mutta lopuutulokseen olen ihan tyytyväinen. Kovin avoimen takin kanssa ja tuulisellä säällä huivi ei paljoa lämmitä, mutta toimiva se silti on. Helppo pukea päälle ja näyttää kivalta.

Huivi on helppo tehdä ja se valmistuu nopeasti. Käytin numeron 8 puikkoja.
- Luo 40 silmukkaa.
- Aloita neule. Neule on yksinkertaista kuvioneuletta, jossa aina oikein taustalle muodostuu raitoja. Ohjeen koitin kirjoittaa tuohon alle auki. Jos joku on kiinnostunut niin toivottavasti ymmärtää...
- Kun olet käyttänyt koko kerän tai huivi on muuten sen mittainen kuin haluat niin päättele kaikki silmukat kerralla. Päättele langat.
- Ompele aloituspää kiinni lopetuspäähän ja huivi on valmis.
- Tällä ohjeella voi tietysti tehdä minkä levyistä ja pituista huivia vain itse haluaa ja käyttää monenlaisia lankoja.

Kuvioneule
Oikea puoli:
- Neulo 4s oikein ja nosta 1s neulomatta (lanka jää takapuolelle). Toista kerroksen loppuun asti. Viimeiset 5s neulotaan oikein ilman silmukan nostoa, jotta kuvio ei jää huivin reunaan.
Nurja puoli:
- Neulo 5s oikein ja aloita sitten kuvion neulominen. Oikealla puolella nostetut silmukat neulotaan nurin ja muut oikein (1n4o toistoa kerroksen loppuun asti).

2 kommenttia: