torstai 5. tammikuuta 2012

Viikunahyrrät

Näiden ohje löytyi Helsingin Sanomien ruoka-osiosta. Näyttivät hauskoilta, joten pitihän niitä kokeilla. Jätin kerman pois ja ripottelin fetamurut sellaisenaan taikinan päälle. Helppoja ja hyviä pikkusuolaisia. Ihan niin kauniita näistä ei tullut kuin ohjeen kuvassa, mutta mitäpä tuosta.

Viikunahyrrät
500g voitaikinaa
100g fetajuustoa
5-6 kuivattua viikunaa
Voiteluun 1 kananmuna

- Anna voitaikinan sulaa pakkauksen ohjeen mukaan.
- Leikkaa viikunat pieniksi ja hienonna feta murusiksi.
- Kauli sulanut taikina ohueksi levyksi (30cm x 20cm oli ohjeessa). Ripottele levylle fetamurut ja viikunat.
- Kääri rullalle kääretortun tapaan. Leikkaa käärö ohuiksi viipaleiksi ja laita pellille leivinpaperin päälle. Voitele munalla.
- Paista 225 asteessa kunnes hyrrät ovat saaneet väriä eli 10-12min.


Huomioita
- Käytin voitaikinalevyjä kun kokonaista taikinapalaa ei kyseisen kaupan pakastealtaasta löytynyt. Tämä johti siihen, että hyrristä tuli pienempiä. Kaulitsin levyjä hieman isommiksi, mutta jälkikäteen ajatellen olisi varmaan pitänyt käyttää sulatetut levyt sellaisenaan.

4 kommenttia:

  1. Luin saman ohjeen mutta en saanut toimeksi vielä kokeilla. Noihin varmaankin sopisi jokin muukin täyte, esim. juusto.

    VastaaPoista
  2. Varmasti näitä voisi muunnella paljonkin. Esimerkiksi vuohenjuusto sopisi varmaan tosi hyvin. Tai vaikka salamisuikaleet ja emmental.

    VastaaPoista
  3. Hmm, ehkä leivontataidoton ja laiska sisaresikin jaksaisi tehdä tällaisia. Sun pitäisi laittaa blogiisi myös kategoria: "Sopii myös toistaitoisille."

    SiskoS

    VastaaPoista
  4. Ehkä kuitenkin nimeäisin sen hieman toisin... vaikka helpot ja nopeat... joskin "soveltuu rähmäkäpälille" tai "näihin kykenee onnettominkin tunari" kuulostaisivat hauskoilta kategorioilta.

    VastaaPoista