keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Jännittävä juusto

Jännittävät juustot ja juomat.
Valdinkulman Konditoriassa oli ravintolapäivänä tarjolla myös tämä suolainen vaihtoehto erilaisten makeiden herkkujen lisäksi. Ravintolapäivästä ja Valdinkulman Konditoriasta lisää täältä.

Yrteillä ja aurinkokuivatulla tomaatilla maustetut juustomuffinssit ovat todella hyviä lämpiminä esim. salaatin tai keiton kera ja hyviä kylminä ihan välipalanakin. Täytteitä voi muunnella oman maun ja kaappien sisällön mukaan. Eli perustaikinaan voi (juuston, aurinkokuivattujen tomaattien ja näiden yrttien sijaan) lisäillä esim. savulohta ja tilliä, fetaa ja oliiveja tai vaikka salamisuikaleita.

 Jännittävä juusto
(noin 14-16 muffinssia)

Taikina
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 munaa
2 dl turkkilaista jogurttia (tai kermaviiliä tai maustamatonta tavallista jogurttia)
1 dl maitoa
1 dl ruokaöljyä (tässä tapauksessa noin 0,5 dl tomaattien säilöntäöljyä ja loput rypsiöljyä)

Mausteet/täytteet
Noin 150 g emmentaljuustoa pieninä kuutioina
2 rkl pieneksi pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja
Noin 2-3 tl kuivattuja yrttejä (basilikaa, minttua)

- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Sekoita kuivat aineet kulhossa
- Vatkaa (eli sekoita hyvin) jogurtti, kananmunat, maito ja öljy yhteen ja lisää jauhoihin.
- Sekoita tasaiseksi ja lisää haluamasi täytteet ja mausteet.
- Annoksesta tulee noin 15 isohkoa muffinssia.
- Lusikoi muffinssivuokiin.Itse suosin silikonivuokia, mutta varmasti muffinssipelti+paperivuoat ajavat asian ihan yhtä hyvin.
- Paista uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Kypsän muffinssin pinta on kauniin värinen ja pohjakin hieman ruskistunut.

2 kommenttia: