lauantai 24. maaliskuuta 2012
Muropikkuleivät suklaaraidoilla
Muropikkuleivät ovat hyviä ja monikäyttöisiä. Tällä kertaa perustaikinaan laitoin tavallisen sokerin sijaan ruokosokeria ja koristelin pikkuleivät suklaaraidoilla. Suklaata kului noin 50g, joskin osa päätyi leipurin sormiin tai jäi sulatusastian reunoille...
Muropikkuleivät
125g voita tai margariinia
1,5 dl ruokosokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljajauhoa
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää kananmuna edelleen vatkaten.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita vain sen verran, että saat tasaisen taikinan.
- Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Voit halutessasi jättää odottamaan vaikka yön yli, mutta pari tuntiakin auttaa jo. Ajatuksena siis saada taikina jähmettymään, jotta sen leipominen olisi helpompaa.
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Kaulitse taikina ohueksi levyksi. Käytä tarvittaessa vehnäjauhoja.
- Ota taikinasta muotilla pikkuleipiä ja nosta ne pellille leivinpaperin päälle. Kannattaa jättää hiukan leviämisvaraa, etteivät pikkuleivät tartu toisiinsa kiinni.
- Paista noin 5 min. Paistoaika riippuu pikkuleipien paksuudesta. Omat taisivat olla n 2-4mm paksuja ja 5 minuuttiia riitti hyvin.
- Koristele suklaapursotuksilla.
Huomioita
- Taikinaa voi maustaa esim. kanelilla tai kaardemummalla. Tai voit tehdä kaakaopikkuleipiä korvaamalla osan vehnäjauhoista kaakaojauholla.
- Pikkuleipätaikinaan voi myös lisätä pähkinöitä, suklaarouhetta jne.
- Pikkuleivät voi koristella pikeerillä, suklaalla tai vaikka strösseleillä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti