Sitruunajuustokakku
Pohja
n. 200g kaurakeksejä (Kantolan olivat lähikaupan ainoat laktoosittomat)
n. 50 g voita tai margariinia
- Murskaa keksit murusiksi.
Pajunkissat |
- Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
- Levitä irtopohjavuoan pohjalle. Painele tasaiseksi.
Täyte
200g maitorahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl maustamatonta jogurttia
1,5 dl sokeria
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 appelsiinin raastettu kuori ja hieman mehua
Ripaus vaniljajauhetta
5 liivatelehteä
3 kananmunan valkuaista
2 rkl kiehuvaa vettä
- Kaikki maitotuotteet ovat laktoosittomia, voit toki käyttää ihan niitä mitä itse haluat.
- Sekoita rahka, tuorejuusto ja jogurtti tasaiseksi massaksi. Lisää mausteita (sitruuna, appelsiini, vanilja) maun mukaan.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
- Yhdistä valkuaisvaahto ja juusto-rahkamassa keskenään. Älä sekoita liikaa, ettei vaahto lässähdä.
- Sulata liivatteet kiehuvaan veteen. Kaada liivatteet ohuena nauhana täytemassaan koko ajan sekoittaen.
- Kaada massa keksipohjan päälle. Peitä kelmulla tai foliolla ja nosta jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä ainakin muutaman tunnin ajan ennen mahdollisen kiilteen lisäämistä.
Pajunkissat lähikuvassa |
Kiille
Pullo (Ekströms, 295ml) appelsiini-mango smoothieta
3,5 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Sulata lehdet kiehuvaan vesitilkkaan.
- Kaada smoothien joukkoon.
- Kaada seos kakun päälle. Huolehdi, että kakun pinta on hyytynyt ennen kuin lisäät kiilteen.
Huomioita
- Koristelin kakun suklaapursotuksilla. Eli sulata pieni määrä tummaa ja valkoista suklaata ja pursota kiilteen pinnalle pajunoksia ja pajunkissoja.
- Kakun täytteen rakenne on pehmeä ja ilmava, eli esim. leikattaessa paloista ei ehkä tule ihan sileäreunaisia ja "kauniita".
Kaunis kakku! :)
VastaaPoistaKiitos :) Toivon, että se on myös hyvää. Itsehän en taas tätä(kään) kakkua pääse syömään. Mutta eri ainesosat oli ainakin hyviä, toivottavasti toimivat myös yhdessä...
VastaaPoistaOih... Tulisikohan tuosta pikkuleivoksia? Ei tarvitsisi leikata.
VastaaPoistaToki voisi tehdä leivoksia. Mutta nekin pitäisi jollain keinolla leikata jos ei omista paria kymmentä leivoksen kokoista irtopohjavuokaa ;)
VastaaPoista