maanantai 7. toukokuuta 2012

High Tea

Eli siis peribrittiläinen (ainakin melkein) iltapäivätee. Tuo "High Tea" nimitys tulkitaan vähän eri tavoin eri lähteissä, mutta tässä pari erilaista tulkintaa:
  • Kunnon ruokapöydän ääressä nautittu afternoon tea, jossa on ruokaisampaakin syötävää
  • Hienompi afternoon tea, eli sellainen johoin kuuluu useampi herkkulaji ja shampanjaa.

Minun tarjoamani High Tea sisälsi teen ja kuohuviinin lisäksi mätitahnavoileipiä, cookie popseja, hedelmäkakkua ja ranskankermavaahtoa sekä täytekakkua. Ja koska High Tea nautittiin vappuna niin tietysti myös tippaleipiä ja simaa. Täytekakku oli ristiäiskakun koekakku, eli siitä (ja muistakin makeista herkuista) toisissa postauksissa.


Mätitahnavoileivät
Ruispaahtoleipää
Mätitahnaa
Tuorejuustoa
Kuivattua tilliä

- Tarkkoja määriä en lähde antamaan, sillä itsekin menin maun mukaan.
- Sekoita mätitahna ja tuorejuusto, suhde on suurin piirtein 1:1 tai niin, että tuorejuustoa on vähän enemmän. Mausta halutessasi kuivatulla tillillä (tai tuoreella jos sitä kotoa löytyy).
- Levitä leiville parin millin kerros tahnaa. Paina kaksi leipää vastakkain ja leikkaa kolmioiksi. Poista leikkaamalla myös leivän reunukset jotta saat kauniita ja taisaisia kolmioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti