keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Tertin kukkais-sokerikakku

Kaapissa on jo (useita) vuosia ollut purkillinen Tertin kartanon yrttisokeria, jonka mukana tuli myös resepti johon sokerin voi käyttää. Nyt sitten vihdoinkin tömäsin purkkiin ruokakaapissa sellaisena hetkenä kun leipominen innosti ja lähes kaikki aineksetkin löytyivät kaapista. Kakku tuli siis tehtyä ja siitä tuli todella hyvää! Toki maku on aika erikoinen ja jokainen suupala vielä maistuu hiukan erilaiselta kun yrttisekoituksessa on niin monia erilaisia makuja ja makuyhdistelmiä. Ehkä hankin toisenkin purkin yrttisokeria tai sitten kokeilen tehdä samankaltaisen yrttisekoituksen itse... Katsotaan. Nyt kuitenkin kakun ohje, joka löytyy siis myös Tertin kartanon sivuilta eli täältä.


Kukkais-sokerikakku
250g voita
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
1 dl Tertin yrttisokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 dl sitruslikööriä

- Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
- Sekoita kuivat aineet keskenään (myös se yrttisokeri) ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää likööri ja sekoita sen jälkeen mahdollisimman vähän.
- Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin tunnin ajan.

Huomioita
- Kaapista ei löytynyt sitruslikööriä joten korvasin sen appelsiinimehulla. Ehkä likööristä olisi tullut hienostuneempi maku, mutta hyvää tämä oli näinkin.

4 kommenttia: