Herkullista sikaa (Kuva: S.Kärki) |
Grillikylki (neljälle-viidelle)
Kyljet uunikäsittelyn jälkeen. (Kuva: S.Kärki) |
Soijaa, yrttejä, pippuria, suolaa, limemehua jne.
- Hiero kylkipaloihin suolaa ja anna maustua hetken.
- Laita kylkipalat maustumaan marinadiin noin vuorokautta ennen paistamista. Marinadiin voit käyttää sellaisia mausteita mistä pidät ja mitä kaapista löytyy.
- Lämmitä uuni noin 110 asteeseen.
- Laita kylkipalat paistopussiin (käytin kaksi isoa pussia, kylkipaloja oli yhteensä 4), sulje pussit ja nosta pellille ja uuniin. Anna kypsyä noin 3 tuntia.
- Kypsentämisen voi tehdä hyvissä ajoin, mutta toki voit nostaa kuumat palat suoraan uunista grilliinkin.
- Tee palojen uunikypsentämisen aikana BBQ -kastike. Kastikkeen ohjeen löysin Pastanjauhantaa -blogista eli täältä.
Coleslaw (Kuva: S.Kärki) |
2-3 kynttä valkosipulia hienonnettuna
1/2 tl chili-jauhetta
1/2 tl juustokuminaa eli jeeraa
1,6 dl (2/3 cups) ketsuppia
0,8 dl (1/3 cups) kolajuomaa
2 rkl soijakastiketta
2 rkl siideriviinietikkaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
oliiviöljyä
- Sekoita ainekset ja anna maustua. Meillä ei ollut valkosipulia, mutta se tuo varmasti hyvää makua kastikkeeseen.
- Tein samantien tupla-annoksen ja kaikki kastike meni. Suurin osa grillausvaiheessa, mutta vähän jäi vielä valmiiden kylkienkin kera syötäväksi.
Kylkien grillaus
- Grillaa miedolla lämmöllä ja sivele pintaan reilusti BBQ kastiketta. Kääntele usein ja lisää aina kastiketta kääntöjen jälkeen.
- Grillaa kunnes liha näyttää ja maistuu herkulliselta. Paistoaika riippuu grillistä ja nälän asteesta...
- Lopun kastikkeen voit tarjoilla lisäkkeenä.
- Tarjoile coleslawn tai raikkaan vihersalaatin kera. Tämä annos riitti sopivasti viidelle niin, että muruakaan ei jäänyt yli.
Grillikyljet ennen grillausta (sitruunat kuvausrekvisiittaa). (Kuva: S.Kärki) |
Kylläpä näyttää todella herkulliselta. Tässä lounaan alla varsinkin vesi herahtaa kielelle.
VastaaPoistaOijoi... Nam.
VastaaPoistaKärsivällisyyttä (tai ainakin aikaa) tässä ruokalajissa kaivataan, mutta lopputulos on niin herkullinen että ajan käyttö kannattaa :)
VastaaPoista