Minttuhyytelö |
Minttuhyytelö
3 dl omenasiideriä
3 dl valkoviiniä
4 dl mintunlehtiä
2 dl hillo-marmeladisokeria
Noin 15-20 mintun lehteä silputtuna
(vihreää karamelliväriä)
- Kiehauta neste ja lisää mintunlehdet. Anna maustua noin 10min ja siivilöi.
- Lisää sokeri ja keitä kokoon kunnes nestettä on noin puolet alkuperäisestä.
- Anna hyytelön hiukan jäähtyä ja lisää silputut mintunlehdet. Tässä vaiheessa voit halutessasi lisätä myös elintarvikevärin.
Huomioita
- Seuraavalla kerralla annan lehtien maustaa hyytelölientä vielä hieman pidempään ja lisään reilusti enemmän minttusilppua hyytelön sekaan saadakseni hyytelöstä minttuisampaa.
- Tästä hyytelöstä tulee omenamehun väristä, joten jos haluaa sellaista mintun väristä hyytelöä kannattaa sitä karamelliväriä käyttää. Itsekin näin varmaan toimin seuraavalla kerralla.
- Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty pelkkää siideriä, itse ajattelin käyttää omenamehua, mutta ostin sitten epähuomiossa sellaista sameaa versiota... onneksi kaapista löytyi pullo siideriä ja valkoviiniä jotka näköjään käyvät mainiosti hyytelön pohjaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti